BAHÇELİ: 2023 YILI ZAFER YILI OLACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'nın 2023 için sıkı çalıştığını belirten Bahçeli, “2023 yılı, Cumhur İttifakı'nın, Türk milletinin, Türkiye'nin zafer yılı olacak” dedi.

TBMM Grup Toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önemli açıklamalarda bulunması dikkat çekti. Genel Başkan Bahçeli, Cumhur İttikakı’nın adım adım 2023’e yürüdüğünü açıkladı. Bahçeli, yürüyüşlerinin, ‘korkaklara karşı cesurların yürüyüşü’ olduğunu dile getirdi. Muhalefet tarafından fonlanan sözde gazetecilerin iftiralarına da cevap veren MHP Lideri Bahçeli, açıklamasında, “Cumhur İttifakı'nda çatlak olmaz” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na helalleşme çıkışında bulunan Devlet Bahçeli, “Hesaplaşmadan helalleşmeyeceğiz. Sana güle güle, uğurlar olsun” ifadelerine yer verdi. Bahçeli, gündemde olan asgari ücret konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ANKET ŞİRKETLERİNE TEPKİ

Kamuoyu anket şirketlerine tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, “Siparişle çalışan kamuoyu araştırma şirketlerinin abuk sabuk anketleri neyi söylerse söylesin 2023, Cumhur İttifakı'nın, Türk milletinin, Türkiye'nin zafer yılı olacaktır. Bizim anketimiz tuttuğumuz eller, girdiğimiz gönüller, tebessümle parlayan yüzler, konvoylarımızı selamlayan yürekler, kucak açan müşfik bedenler, dua eden ihlaslı kalpler, yapılan köprüler, açılan yollar, devasa şantiyelerdir, ezcümle büyüyen Türkiye'dir. Bizim anketimiz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarıdır” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI HEP İLERİYE”

Hiç durmayacaklarını ve duraklamayacaklarını, Cumhur İttifakı olarak hep bir adım önce olacaklarını vurgulayan Genel Başkan Bahçeli, "Hep daha ileriye bakacağız, asla oyalanmayacağız, bir günümüzü diğeriyle eşitlemeyeceğiz." mesajını verdi. Bahçeli, “Milliyetçi Hareket; kulislerin, lobilerin, çıkar gruplarının, karanlık senaryoların partisi değildir, haciz altında iradesine ipotek koyulmuş bir parti hiç değildir. Bizim ittifakımız proje, plan veya pazarlık usulüyle tescillenmiş bir ittifak olmayıp Türk milletinin özlemlerinin tezahürü, Türkiye'ye ölüm fermanı hazırlatmak için kolları sıvayan iç ve dış yıkım cephesine karşı mukadder direnişin tecessümüdür” ifadelerine yer verdi.

“CHP, YPG İLE HELALLEŞMİŞ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘helalleşme’ açıklamasını anımsatan Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu sana güle güle, uğurlar olsun, madem bir yolculuğa çıkıyorsun, o zaman biletini tek yönlü alman gönülden temennimdir” dedi. MHP Lideri Bahçeli, “CHP yönetimi PKK'yla helalleşmiş, terörle mücadeleye 'hayır' demiştir. CHP yönetimi, FETÖ'yle helalleşmiş, 15 Temmuz'a tiyatro, masal, düzmece iftirası atmıştır. CHP yönetimi, şehit bacısına küfredenlerle helalleşmiş, alçaklığı provokasyon maskesiyle örtmeye kalkışmıştır. CHP yönetimi, YPG ile helalleşmiş, kendi vatanlarını koruyan örgüt olduğunu açıklamıştır” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Verdikleri sözleri unutmadıklarını, vatandaşların hayalleriyle oynamayı akıllarından geçirmediklerini belirten MHP Lideri Bahçeli, “24 Haziran seçimlerine giderken hazırladıkları beyannamenin arkasında olduklarını dile getirdi. Biz emeğin ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Asgari ücretle geçinen yaklaşık 8 milyon kardeşimizin enflasyona ezdirilmemesi, insanca yaşayacakları bir ücret seviyesine çıkarılmaları beklentimizdir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun enflasyonun üzerinde bir zam belirlemesi, ekonomik zorluklara direnen kardeşlerimizin yüreğine su serpmesi MHP'nin samimi çağrısıdır” dedi.

“EYT TBMM’DE ÇÖZÜLMELİ”

Genel Başkan Bahçeli, “Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur” diyerek, EYT ile ilgili şu sözleri kaydetti:

“Sayıları 6,3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır. Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak, geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM'de çözülerek gündemden tamamıyla çıkarılmalıdır. Diğer yandan polislerimize, öğretmenlerimize, hemşirelerimize, imamlarımıza, uzman jandarmalarımıza, uzman çavuşlarımıza 3 bin 600 ek göstergenin verilmesi maksadıyla hükümete her desteği vereceğiz, her çalışmanın içinde olacağız.”

HABER MERKEZİ