BAHÇELİ’DEN BARAJ CEVABI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin 2023 seçimlerindeki stratejisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 5 ayaklı seçim stratejisini açıklayan Bahçeli, Millet İttifakı'na sert eleştirilerde bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'baraj' açıklamasına cevap veren Bahçeli, "Biz yüzmeyi değil, tummayı biliriz. MHP'nin baraj sorunu olmadığını sen de efendilerin de bölücü ortakların da iyi biliyor" dedi.

İREM GÜNEYBAZ 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde düzenlenen partisinin "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Devlet Bahçeli, MHP'nin belediyecilikte marka değerinin yüksek olduğunu vurgulayarak dürüst, ilkeli, iradeli, inançlı ve müşfik belediye yönetimlerinin Türkiye'nin yüz akları olduğunu ifade etti. Bahçeli partilerinin, “belediyecilik anlayışının insan odaklı, hizmet ve gönül seferberliğinin olgunluğunda, beka için milli karar, Cumhur için istikrar" diyerek gece gündüz çalıştıklarının altını çizdi.

BAHÇELİ KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Bahçeli, "Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin, merakım o" diye soru sormuş. Sayın Kılıçdaroğlu, fazla merak iyi değildir. Ne gelirse insanın başına meraktan gelir. Biz yüzmeyi değil tummayı biliriz. Tumduğumuz yerlerde de senin gibilerin nasıl boğulduğunu görürüz. MHP'nin baraj diye bir sorunu olmadığını, senin de efendilerinin de hatta bölücü ortakların da açıkça biliyor. HDP'nin bir eş başkanı grup toplantısında, "İktidarın küçük ortağı eriyor" diye konuşmuş. Ağız aynı, üslup aynı, usul aynı, siyaset aynı. CHP ile HDP arasında herhangi bir fark kalmadı. Alın birini vurun ötekine” diyerek ateş püskürdü.

CHP’Lİ BELEDİYELERE YÜKLENDİ

Bahçeli, CHP’li belediye başkanlarını hedef alarak, “Emanete gölge düşürmek, emanete leke sürmek, bizim kitabımızda yazmayan, yazmayacak bir yanlışlık ve yozlaşma halidir. Bizim belediye başkanlarımız, şehirleri, beldeleri kara kışla boğuşurken balık yemeyi aklından dahi geçirmez. Şehirleri, beldeleri sele mahkum olmuşken, deniz kıyısında tatil yapacak kadar vicdansız olmaz. Bizim belediye başkanlarımız arasından, şehirlerinde, beldelerinde deprem yıkımı yaşanmışken, tatile gidip karın üstünde kayak yapacak kadar izansız ve itibarsız yüzler çıkmaz. Biz milletimiz ne diyorsa ona bakarız. Biz insanımızın ne dediğine, neyi beklediğine, nasıl huzur bulacağına kilitleniriz” ifadelerine yer verdi.

MHP 2023’E HAZIR…

Başkan Bahçeli, 2023 ve 2024’e parti olarak tüm hızla gece gündüz çalıştıklarını belirterek, genel seçimlere ve mahalli seçimlere değindi. Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı'nın vatan ve millet sevgisiyle pekişmiş ahlaki ilkelerine bağlı ve sadık kalacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla işlerliği ve ilerleyip güçlenmesi için insanüstü bir çaba gösterecektir. Bu bizim ikinci stratejik hedefimizdir. MHP, 2023 yılının Haziran ayında TBMM'de milletvekili sayısını azami düzeye çıkarıp Cumhur İttifakı'nın Anayasa'yı değiştirme çoğunluğuna ulaşması, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrardan ve açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için olağanüstü bir mücadele azmi sergileyecektir. Bu bizim üçüncü stratejik hedefimizdir. Milliyetçi Hareket Partisi, terörün kökünü kazıma, bölücülüğün kafasını koparma seferberliğinde her fedakarlığı seve seve yapacak, desteğini ön şartsız verecek, bilahare milli ve yerli bir ekonominin tesisi için üzerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin icra edecektir” dedi.

MHP’DEN 5 TEMEL STRATEJİK HEDEF

Partisinin 5 önemli stratejik hedefini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tekraren paylaşmak isterim ki Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nın vatan ve millet sevgisiyle pekişmiş ahlaki ilkelerine bağlı ve sadık kalacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla işlerliği ve ilerleyip güçlenmesi için insanüstü bir çaba gösterecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, 2023 yılının Haziran ayında Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrardan ve açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için olağanüstü bir mücadele azmi sergileyecektir” dedi.