Baharat sektöründen 113 milyon dolarlık ihracat
Türk baharat sektörünün yılın ilk yarısındaki ihracatı 113 milyon dolara ulaştı.

Türk baharat sektörünün yılın ilk yarısındaki ihracatı 113 milyon dolara ulaştı.
Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri
İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, yazılı açıklamasında, baharat
kullanımının dünya genelinde her geçen gün arttığını ifade etti.
Türkiye'nin defne ve kekik ihracatında dünya lideri
olduğunu, birçok baharat çeşidinde de dünyanın önemli tedarikçileri arasında
yer aldığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
"Türk baharat sektörü yılın ilk yarısında 113 milyon
dolar ihracat yaptı. Bu ihracatın 74 milyon dolarını Ege Bölgesi
gerçekleştirdi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Ege, baharat ihracatındaki
gücünü gösterdi. 2024 yılının ikinci yarısında baharat ihracatındaki
performansımızı koruyarak ülke bazında 250 milyon dolar ihracat
hedefliyoruz."
Öztürk, baharat ihracatında ilk sırada yer alan defnede
yılın ilk yarısında dış satımın yüzde 57 artışla 36 milyon dolara, kekikte
yüzde 11 artışla 27 milyon dolara, karabiber, kırmızı biber grubunda ise yüzde
27 artışla 10,6 milyon dolara çıktığı bildirdi.
AA
Türkiye genelinde çocuk nüfus oranı yüzde 25,5 olarak kayıtlara geçerken, Antalya’da bu oran yüzde 23,6 olarak belirlendi. Akdeniz’in gözde şehirlerinden Antalya, bölgedeki en yüksek çocuk nüfus oranına sahip il oldu.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Perşembe Pazarı turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yabancı turistlerin akınına uğradı. Otellerden gelen turistleri pazarda gören esnaf, yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 350 baz puan artırarak yüzde 46’ya çıkardı.
Türkiye genelinde mart ayında 110 bin 795 konut satışı gerçekleşirken, yabancılara yapılan konut satışlarında 496 konut ile Antalya, İstanbul'un ardından en çok satış yapılan ikinci il oldu.
Antalya’nın Aksu ilçesinde çiftçi kokteyl domatesin hal fiyatlarının düşmesi nedeniyle mahsulünü dalında çürümeye terk etti. Domatesin üreticiden 15 TL’ye alındığını söyleyen çiftçi, “Marketlerde ise 70 TL'ye satılıyor. Aradaki farkı kim yiyor” diyerek tepki gösterdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.
Son dönemde trafikte sigortasız araçların oluşturduğu tehlikelere ve zorunlu trafik sigortası fiyatlarının hızla artmasına dikkat çeken Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, özellikle sigortasız araçların yol açtığı mağduriyetlerin ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Gündüz, “Her dört araçtan biri sigortasız dolaşıyor” dedi.
Türkiye’de konut piyasasındaki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Hüsamettin Koçak, satış rakamlarında geçmiş yıllara göre bir artış yaşandığını ancak piyasanın hala açılmadığını belirtti. Koçak, bunun en önemli nedenlerinden birinin konut kredilerindeki yüksek faiz oranları olduğunu vurguladı.
Antalya'da otelciler, 9 günlük bayram tatilinde yakalayamadığı doluluğu Paskalya'da telafi etmeyi hedefliyor. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, hava şartları ve tatilin son anda uzatılması nedeniyle bayramda beklenilen yoğunluğun oluşmadığını ifade ederek, rotayı 11 Nisan'da başlayacak Paskalya tatiline çevirdiklerini açıkladı. Saatçioğlu, “Paskalya'da otelleri hemen hemen yüzde 100 dolduracağız” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz