Bahar’sız ilk meclis

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda temmuz ayı meclisinde tekne kazasında hayatını kaybeden Başkan Ali Bahar için anma töreni yapıldı. Duygusal anların yaşandığı meclis toplantısında Ali Bahar’ın oturduğu başkanlık koltuğuna fotoğrafı konuldu ve onu anlatan bir sinevizyon sunuldu.

ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Bahar’ın Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve ATSO’daki başarılı projelerinden bahsederek, onun Antalya için duyduğu sevgiyi ve vizyonunu yad etti. Ali Bahar’ın son faaliyetleri mecliste oylanarak onaylandı. Yeni ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Bahar’ın Antalya’ya olan bağlılığını ve bıraktığı mirası övgüyle anlattı. Bahar’ın kardeşi ve kuzeni, onun hayatındaki sevgi ve yardımseverliği vurgulayarak, onun değerlerini yaşatacaklarını ve her zaman anacaklarını ifade etti. Meclisin ardından Ali Bahar için dua ve mevlüt okutuldu.


BAHAR’I ÇOK SEVDİĞİ YERDE ANDILAR

Bahar’sız ilk meclisin açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, “Ali Bahar’ı o çok sevdiği yerde sizlerle birlikte anmak istedik” diyerek Bahar’ın aldığı görevleri anlattı. Antalya Orgaanize Sanayi Bölgesi Başkanlığı sürecinde de önemli ve başarılı bprojelere imza attığına vurgu yapan Öztürk, “Merhum başkan ile 2022 Ekim ayından bu yana görev yapıyoruz. Çok heyecanlı, devamlı Antalya ve ATSO için bir şeyler yapma arzusu ile çalışıyordu. Henüz iki yılı doldurmadık. Bu sürede merhum başkanla zaman zaman bazı konularda aynı düşünceye sahip olmasak da burada ki görevlerimizin bilinci ve sorumluluğundan saygımızı hep koruduk. Benden yana Merhum Ali Bahar’da bir hakkım olduysa, istemeyerek bir kırgınlık olsa da hakkım helal olsun. Cenaze alanında ki kalabalık Ali Bahar’ın hoş bir seda bıraktığını gösterdi. Son olarak kendisine bir kez daha Allah’tan gani gani rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun”  dedi. Mevzuat gereği karar altına alınması gerekin gündem maddeleri olduğunu belirten Öztürk, maddeleri tek tek oylattı. Öztürk oylamanın ardından Ali Bahar’ın son kez faaliyetini ibra edildiğini ifade etti.


“YERİNİ KİMSE DOLDURAMAZ”

Bahar’ın yerine yönetim kurulu arasından ATSO Başkanı seçilen Yusuf Hacısüleyman anma konuşması yaptı.  Organize Sanayi Bölgesi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı, çift kanatlı meleği olarak nitelendirdiği Ali Bahar hakkında düşüncelerini paylaşan Hacısüleyman, “Kimimiz için çok değerli bir dost, kimimiz için çok değerli bir kardeş, kimimiz için çok değerli bir abi, hatta kimisi için bir baba gibiydi. Onu son yolculuğuna uğurlamış olsak da Ruhunun bizimle olduğunu, bizi gözettiğini biliyoruz. Sevgili Ali'nin yerini kimse dolduramaz” dedi.

“IŞIĞI YOLUMUZU AYDINLATACAK”

Antalya sevgisini hatırlatan Hacısüleyman, Bahar’ın “Antalya şehirden öte bir ülkedir” ifadesini söyleyerek “Antalya için duyduğu heyecanı, hep doruktaydı” ifadelerini kullandı. Başkan Bahar’ın insanı yönlerini anlatan Hacısüleyman, “Cana yakınlık, yardımseverlik ve dürüstlük, onun kişiliğinde hayat buldu. Birleştirici yapısı, herkesi etkisi altına aldı. Öyle büyük bir şemsiye açtı ki, küçüğü büyüğü, herkes, şemsiyenin altında, kendine bir yer buldu. Karıncayı incitmezdi. Ekmek kadar temiz, su gibi aydındı ve şimdi bizler, Onun yolunda ilerlemeye, onun bize bıraktığı değerleri yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


ABİ GÖNLÜMÜZDE

Kardeşi Berkay Bahar kürsüde güçlükle ve gözyaşlarını zor tutarak, “Benim için konuşmak çok zor. Abim gözümüzden gönlünüze aktı. Ben hep canlı seyreder sonrasında da ağabeyimle meclisi yorumlardık. Her meclis sonrası sence çok mu kırıcı konuştum? Konuşmamda kırıcılık var mıydı? diye sorardı. Gerçekten sevgi adamıydı. Bu şehri seviyoruz diyenler kimse onlardan çok daha fazla sevdiğine ben şahidim. Ağabeyim gönlümüzde, kalbimizde. Bunun bir imtihan olduğunu biliyorum. Hepimiz bu imtihanı vereceğiz” diye konuştu.

55 YILLIK HAYATINA 100 YIL SIĞDIRDI

Mısırlıların ölümle ilgili bir hikayesine gönderme yaparak ‘Melekler cennetin kapısına götürdüklerinde tanrı gelene iki tane soru soruyormuş. Mutlu yaşadın mı?” diye bir sözlerini anlatan Berkay Bahar, “Ağabeyim 55 yıllık hayatına 100 yıl sığdırdı. İkinci soru ise varlığın etrafındaki insanlara mutluluk getirdi mi? Ağabeyim etrafındaki insanların tamamını mutlu etmeye çalıştı. Ben buna şahidim. Kendisi görüyorsa mutlu olmuştur. Adına, yaptıklarına yaraşır bir cenaze töreni oldu. Acımızı Türkiye’nin her yerinden paylaşanlar oldu. Bugün biz cenazemizi gömerken arkasından hesap yapanlar içinde söyleyecek sözümüz var. Ali Bahar’ı etrafındaki insanları bir arada tutan şey menfaat değil sevgiydi” diye kaydetti.


“ÇOK BEKLERLER”

“Sevgili ağabeyim çok güçlü biriydi. Kapanmaz bir yara bıraktı içimizde. Bunları sarmak için elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerine başlayan kuzeni Serkan Bahar, “Bizlere girişimciliği, sanayiciliği her şeyi ondan öğrendik. Huzursuzluk oluşturacak hiçbir ortam olmaması için elimizden geleni yapacağız. Hiç birbiri ile alakası olmayan insanlarla kol kola olmak bir biriyle alakası olmayan insanlara köprü olmak ve kazanmak onun en büyük özelliğiydi. Biz de bunu yapabilmek için elimizden geleni yapacağız. Her zaman söylediği gibi, ‘Küsmeyeceğiz, kızmayacağız, ama buraları bırakıp da gitmeyeceğiz’. Bunu bekleyenler varsa çok bekleyecekler. Bunu buradan çok net bir şekilde söylüyorum. İyi ki varsınız. Hep beraber daha güzel günlere beraber yürüyeceğiz” dedi.