BAHAR GELMEDEN DENİZ SEZONU GELDİ

Aylardır YAZDIK, ÇİZDİK, adayları takip ettik, LİDERLERİ dinledik, içimiz dışımız SİYASET oldu. Hatta öyle zamanı geldi ki BIKTIK, YILDIK ama ülkemizin geleceği için katlandık.

Dün birçok kişinin OY KULLANMAK için sandığa hücum ettiğini gördük. Belki ben öyle sanıyorum ama yanılmadığımı BUGÜN netleşecek olan SEÇİM SONUÇLARI ve oranı doğrulayacaktır.

Dün sabahleyin erkenden oyumu kullanmak için KONYAALTI’ndaki Cahit Ünver İlköğretim Okulu’na gittim. Benim sandıkta İLK OY kullanan bendim.

Aslında birçok insan için RUTİN bir iş olarak görülen bu işe her seçimde büyük bir önem veririm ve ilk günkü HEYECAN ile SANDIĞA giderim. Bu kez de her zamankinden daha çok heyecanlandığımı hissetim.

Bunun birinci sebebi TÜRKİYE’nin geleceğinde benim oyumunda yer alacak olmasıydı. Tabi denizde bir DAMLA benim oyum.

Ben zaten kararımı vermiştim. Hiç TEREDDÜT etmeden sandıkta oy kullandım. Erkenden oy kullanmamın birinci sebebi işim ikincisi ise KALABALIĞA kalmamak.

Sabahtan akşama kadar LİDER HABER TV için haber bültenlerini hazırlama adına İHA, AA ve DHA’yı kaç kez turladığımı hatırlamıyorum. Gördüğüm FOTOĞRAF ve VİDEOLAR bana SEÇİME KATILIMIN yüksek oranda olduğu düşüncemi DOĞRULADI. Bu doğrultuda gece 00.00’a kadar gelen sonuçlara bu oran yüzde 87.99 civarındaydı.

Gördüğüm bir başka manzara ise seçimin büyük bir OLGUNLUK içinde ve RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE geçmesiydi. Hani o algıcılarda demişti ya, “YOK şöyle olacak YOK böyle olacak” diye. Hiçbir şey olmadı. Olanlarda UFAK TEFEK münferit olaylardı.

Nihayetinde asıl HEYECANI akşam sandıkların açılmasına bıraktım. Size bu satırları ulaştırmak için SANDIKLARIN ilk açıldığı dakikalarda yazımı yazı işlerine teslim etmek zorunda olduğum için SEÇİM SONUÇLARI ile ilgili yorumu yarına bıraktık.

Tabi bu arada dün geceden beri seçim sonuçlarını MİLİM MİLİM takip ettiğimizden uykusuz kaldığımıza da emin olabilirsiniz. Ama DEĞMEDİ dersem yalan olur.

LAKİN şöyle bir baktığımızda dün ANTALYA’ya bahar falan gelmedi. Biz BAHARI görmeden YAZ geldi be. Bizler seçim takip ederken oyunu kullanan birçok kişi DENİZ SEZONU açtı bile. NASİPSE biz de öbür hafta açarız.

SEÇİM şimdilik bitti. Tahminlerime göre İKİNCİ TURA kaldı Cumhurbaşkanlığı seçimi. keşke İLK TURDA bitseydi. Çünkü her seçim büyük bir KÜLFET ve ASRIN FELAKETİNİ yaşamış bir ülke için EKSTRA YÜK.

Dünkü sonuçlara baktığımız zaman TÜRKİYE’deki siyasi yapı bir kez daha şekillenmiş oldu. Seçimden önce söylenenler ile seçimden çıkan sonuçlara İYİCE bir bakmak lazım.

BEKLENTİ neydi? Ne UMDULAR ne BULDULAR? Öyle UÇUP KAÇANLAR ne düşünüyor. HELE HELE yere göğe sığdırılamayanlar! Bir çoğunun BALONUNUN söndüğünü gördük hep birlikte. 

SÜRPRİZLER vardı. Mesela YENİDEN REFAH PARTİSİ’nin kendi logosu ile seçime girip yüzde 3’e yakın bir oy alması. İYİ PARTİ’nin MHP’nin aldığı oydan daha az o alması. TİP’’in balonunun patlaması. YSP’nin HDP kadar oy alamaması. Zaten GELECEK, DEVA ve SP’yi yazmaya bile gerek yok.

Bu MİNVALDE baktığımızda YSP’nin yani HDP’nin ANTALYA’dan UMDUĞUNU bulamaması önemli bir gelişme. İki vekillik beklerken bir vekil bile ÇIKARAMAMASI. “DİMYATA pirince giderken evdeki BULGURDAN olması” gibi.

Hani “HER ŞEY GÜZEL OLACAK” demişlerdi ya. Valla KİME GÜZEL, KİME ÇİRKİN bilemem amama bildiğim tek şey bu memlekete bırakın sahici baharı SAHTE BAHARIN bile gelemediğidir.

Evet bugün TÜRKİYE için daha güzel bir gün olacak. Çünkü aylardır süren TARTIŞMALAR ortaya çıkan TABLO ile değişecektir.

Şöyle TBMM aritmetiğine baktığımız zaman kimin KAZANDIĞI açık ve net. Fakat hangi PARTİNİN kazandığından çok ÜLKEMİZİN neyi kazanacağıdır.

Kim hangi sonucu alırsa alırsın, DEMOKRASİNİN gereği bütün sonuçlara SAYGI duymamız gerekir. Yarın sizlere SEÇİMİN SONUÇLARI ve daha önceki yazılarımızda yaptığımız TAHMİNLERİN tutup tutmadığını ele alacağız.

Yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi SEÇİM sonucunun öncelikle TÜRKİYE’mize sonra da ANTALYA’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her şeye rağmen BAHARDAN çok yazın yani DENİZ SEZONUNUN gelmesi çok güzel olacak. Tabi YÜZMESİNİ bilene!

Her şeye rağmen bugün RÜZGAR daha bir güzel esecek. Her şeye rağmen bugün GÜNEŞ daha güzel doğacak.Yeter ki DEMOKRASİYİ içimize sindirelim.