BABA VE OĞUL AYNI BAŞARI İÇİN MÜCADELE EDİYOR

Bu sezon kadrosunu gençleştiren Antalyaspor Hentbol Takımı'nda ön plana çıkan Ali Emre Babacan, yakaladığı çıkışı babasına borçlu olduğunu söyledi. Aynı zamanda antrenörü de olan Mustafa Babacan'ın kendisini basketboldan hentbola yönlendirdiğini ve gelişiminde büyük katkı sağladığını söyledi.

Türkiye Erkekler Hentbol Süper Lig'de mücadele veren Antalyaspor'da sezon beklentilerin üzerinde bir başarıyla devam ederken, Kırmızı-Beyazlıların başarısında önemli pay sahibi olan baba ve oğul Babacan, Lider Gazete'nin sorularını yanıtladı. Baba Mustafa Babacan ve oğul Ali Emre Babacan'ın evde ve salondaki ilişkileri ise dikkat çeken türden...

ANTRENÖR BABA BÜYÜK AVANTAJ

Babasının aynı zamanda antrenörü olması sebebiyle büyük avantaj elde ettiğini ifade eden Ali Emre Babacan, "Babamın antrenman sırasında anlattığı bazı şeyler, aklımda kalmasa bile evde bu konu hakkında konuşabiliyoruz. Ne yapmam gerektiği konusunda avantajı oluyor. Babam antrenör olmasaydı bu kadar çabuk çıkış yakalayamayabilirdim" dedi.Babasının kendisini kayırdığı yönünde ilk başlarda algının oluştuğunu ifade eden oğul Babacan, "Dışarıdan başta böyle bir algı oluyor ama gözlemleyince öyle olmadığı anlaşılıyor. Beni kayırdığı konusunda hiçbir endişe duymuyorum, çünkü hiç kayırmıyor" ifadelerine yer verdi.

"DAHA SERT DAVRANIYORUM"

Oğlunu kayırdığı yönünde algı olmaması bazen çok daha sert olabildiğini ifade eden baba Babacan ise, "Maalesef, 'Çocuğunu koruyor, ona daha fazla destek oluyor' dediklerini biliyorum. İlk başladığı dönemlerde bu kayırma durumunu çok yaşadım. Ben eğitimciyim, hiçbir sporcuyu kendi çocuğumdan ayrı tutmadım. Çocuğum diğer oyuncularla aynı hatayı yaptığında, çocuğuma daha çok kızıyorum. Benim çocuğumu kayırmadığımı anladılar. Çünkü performansı yükseldikçe doğru işler yaptığımızı gördüler. Benim oğluma yaptığım şeylerin aynısını genç oyunculara yapıyorum ve şimdi A takıma çıktılar" sözlerine yer verdi.Bazen antrenör - oyuncu ve baba - oğul ayarını tutturamadıklarını ifade eden Babacan, "Çok tartıştığımız oluyor. Zaman zaman küstüğümü bile oluyor ama çok kısa sürüyor. Ben hemen unutuyorum" diye konuştu. Ali Emre Babacan ise, "Antrenör mustafa babacan, babaya göre daha sert" dedi.

BASKETBOLDA BAŞLADI HENTBOLA GEÇTİ

Spor kariyerine basketbolda başladığını ve babası sayesinde hentbola geçtiğini belirten Ali Emre Babacan, başından geçen o hikayeyi şu şekilde anlattı: "Bünyesinde bulunduğum basketbol takımında koçum oynatmıyordu. O dönemde de babam Antalyaspor'da göreve başlayacaktı. 'Birlikte gidelim' dedi. Ben de kabul ettimn. Lise 3'e geçtiğim yaz başladık ve bugüne geldik" diye belirtti.

"HER SPORU YAPMALI"

Ali Emre Babacan'ın hentbola çabuk uyum sağlamasında, küçük yaştan itibaren pek çok spor dalına yönelmesinin etkili olduğunu ifade eden Mustafa Babacan, "Her çocuk 13-14 yaşına kadar her sporu yapabilmeli. Motorik özelliği gelişmiş bir çocuğu istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. Ben Emre'ye çocukluğundan bu yana atletizm, yüzme, basketbol, voleybol oynattım. Basketbolda bir hedef noktası olması lazım, Antalya'da böyle hedef kulüp yok. Emre çok çelimsiz bir çocuktu. Ancak çocuğum çok iyi de basketbolcu olurdu ama büyük sıkıntılar yaşadı. Kendisini hala isteyen bazır basketbol takımları var ama o dönemi artık geçtik. Hentbolda daha başarılı olacağını düşündüm. O dönemde beraber oynadığı birkaç çocuğa da 'gelin hentbol oynayın' dedim. Şimdi o bebraber oynadığı arkadaşlarının tamamına yakını basketbolu bıraktı. Emre'de hentbol yeteneği vardı. İyiki de hentbolcu yapmışım" diye konuştu.

"GENÇLEŞME MOTİVASYONUMU ARTIRDI"

Bu sezon 74 gol kaydederek dikkat çeken Ali Emre Babacan, Kırmızı-Beyazlıların sezon başında gençleşmeye gitmesinin kendisini ayrıca motive ettiğini söyledi. Kendisinden bu çıkışı beklediğini de ifade eden genç hentbolcu, gelecek planlamasıyla ilgili olarak ise, "Şu anda hangi ligde istediğimi tam olarak bilemiyorum ama ileride yurtdışında oynamak istiyorum. Belirli bir düzeye gelmeyi bekliyorum. Maçlarımızda taraftar olsaydı performansım daha da artardı. İsminizi kenardan isminizi bir kişiden bile söylese motivasyonunuz artıyor" dedi.

"HER LİGDE OYNAYABİLİR"

Ali Emre Babacan'ın fiziksel gelişimini tam olarak sağlaması halinde çok iyi bir hentbolcu olacağını söyleyen Mustafa Babacan ise, "Avrupa'da oynayabileceği ligler var ama fiziksel gelişimini tamamladıktan sonra Avrupa'nın hangi ligi olursa olsun, en üst ligler Almanya ve Fransa'dır, oralarda da oynayabilir" diye belirtti.

PANDEMİ SIKINTISI

Pandemi sürecinin genç bir takım olmaları sebebiyle kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden Mustafa Babacan, "Türkiye Kupası'nı hazırlık turnuvası gibi görüyorduk. Pandemiden dolayı 2 takım çekilince sadece 1 maç oynayabildik. Biz zaten tur atlayarak gittik, eksiklerimiz çok fazlaydı. Kısıtlı ve genç bir kadromuz var. Bunu düzeltmek için çok maç yapmalıyız ama maalesef yapamıyoruz. Bizim tek amacımız ligde kalıp, en iyi yerde bitirebilmek. Sezona sıkıntılarla başladık, sponsorumuz desteğini çekti ama sağolsun yönetimimiz ve şube sorumlumuz çok büyük destek oldular. 'Küme düşerler' dedikleri ligde 7. sıradayız. 3-4 tane kazanabileceğimiz müsabaka var. 24 Mart'tan sonra ligde kalıp kalmayacağımız belli olur. Ancak bu kadro bizi hedefe ulaştırır" ifadelerine yer verdi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR

Taraftara da teşekkür eden Mustafa Babacan, "Bütün müabakalarımızı sosyal medyadan yayınlıyoruz, bizim maçımızı izleyenlerin sayısı diğer takımlarda yok. Taraftara çok teşekkür ediyorum. Bütün oyuncularımız yorumları okuyorlar. Bizi motive eden yorumlar oluyor. Taraftarımız bizi oradan takip etsin. İnşallah pandemi biter de herhangi bir müsabakada salonu doldururlar. Dört gözle bekliyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ