B PLANI EKSİKLİĞİ

Gençlerbirliği %67

Göztepe %65

Denizlispor %80

Yeni Malatyaspor %71

Gaziantep FK %76

Alanyaspor son 6 maçında yalnızca 1 galibiyet alabildi. Bu oranlarda kazanamadığımız 5 maçtaki topla oynama yüzdelerimiz.. Kazandığımız tek maç olan Beşiktaş maçında ise topla oynama yüzdemiz %43....

Yani, Alanyaspor eğer topla fazla oynarsa gol bulamıyor. Üstelik kontra ataklardan da bolca gol yiyor. Bu 5 maçta topu neredeyse eve götürecek kadar fazla oynadık ama sadece 3 gol bulduk. Bunlarda biri penaltı, biri Babacar'ın olağanüstü vuruşu, diğeri de zaten dün Davidson'un kendi çabaları ile attığı gol...

Bakıyorum sosyal medya da saçma sapan yorumlar var. Eee topla çok oynamayalım kazanalım gibi sığ bir düşünceye girilmiş. Tamam da işin zor olan kısmı bu zaten. Topu rakibe vermek kolay iş değil ki, onlar da sana vermek istiyor zaten. Topu rakibe vermek için uzun top atacaksın, hücuma hızlı çıkıp topu kaybetme riskini göze alarak, kritik şutlar ve paslar deneyeceksin. Çağdaş Hoca bu taktikle ne yapabilir bilmiyorum ama bugüne kadar hiç denemedi de. Alanyaspor inatla Marafona'dan başlayıp onlarca pas yaparak set hücumu ile gol arıyor. Olmuyor işte artık çözüldük. Bunu teknik ekibin kabul edip sistem değiştirmesi için liderlik gibi başka neler kaybetmemiz gerekiyor.

Maça gelecek olursak aslında konuşacak çokta bişey yok. Biz oynadık 3 4 defa kontra ataklardan gelip golü buldular ve kazandılar. Zaten Gaziantep son haftaların en iyi takımı. Şumidica ülkemizde 3 5 2 sistemini tek oynayan ve bunu elindeki kısıtlı oyuncularla çokta iyi başaran bir hoca. Fizik gücü yüksek ve sert oyuncularla savunma yapıyor, teknik kapasitesi iyi olan Mirallas ve Maxim ile ileri çıkıyor. Tecrübeli ve hızlı olan Muhammet ve Dicko ile de hücum yapıyor. 3'lü savunma ve 5'li orta saha taktiğine henüz hiç bir takım çözüm bulamadı. Gerçi biraz düşünülse çözülmücek bir takım değil ama ülkemizdeki kara düzen olan 4 2 3 1 sistemi dışında en ufak yenilik yapan zaten bir anda böyle patlama yapıyor.

Bu maçı bireysel performanslar üzerinden değerlendirmek doğru değil. Burada sistemler savaşı vardı ve beklendiği şekilde Gaziantep maçı kazandı. Ancak bireysel olarak bir iki şey söylemek istiyorum.

Genç futbolcumuz Berkan'ın dokunulmazlığı mı var? Her maç ilk 11'de ve asla oyundan çıkmıyor. Tamam mücadele ediyor ama ben mi göremiyorum asla işe yarar bir hareketi yok. Zaten konrta atak yerken en hızlı oyuncumuz Siopis çıkıyor, gole ihtiyacımız var duran top kullanan tek adamımız Salih çıkıyor ama Berkan asla çıkmıyor. 20 yaşındaki Umut bile şut çekti, ara pası denedi falan bi şeyler yaptı. Berkan naptı biri bana lütfen anlatsın.

İkinci adamımız Mustafa Pektemek... Saha da resmen piknikçi gibi geziyor. Bırakalım Cuma Pazarı'da gezsin, maske falan dağıtsın Alanya' ya daha yararlı olur. Oysa ki beğendiğim bir isimdi, ne olursa olsun mücadele ederdi. Şaka gibi bir performansı var ve inatla her maç sahada.

Bareiro, Marafona, Caulker gibi isimlerin performansı da içler acısı. Beklerimiz zaten karşılarında 3 5 2 görünce alışık olmadıkları için perişan oldular. Daha orta sahaya gelmeden baskı yiyince hiç bir reaksiyon gösteremediler. Tayfur Juanfran yerine girince içe kat etti falan bari biraz hareket getirdi. Zaten çok iyi giden bir Tayfur neden ilk 11'den kesilir anlamıyorum.

Sahada helal olsun diyeceğimiz tek isim kaptan Efecan'dı. Elinden gelen herşeyi yaptı. Onun dışındaki tüm futbolcular bu performanslarından utanmalılar.

Devre arasına kadar Çağdaş Hoca topu rakibe vercek bir sistem bulması gerekiyor. Devre arası da yönetimin acil bir forvet alması gerekiyor. Herşeyimizi bizden söküp alabilirler ama umudumuzu alamazlar. İnanıyorum 2 maç üst üste kazansak takım yine forma girecek. Liderlik baskısı da kalmadı. Şimdi silkelenip kendine gelme zamanı.