AYRIŞMA YOK AMA AYRIŞTIRAN VAR

Türkiye ASRIN FELAKETİ ile mücadele ederken yarattığı sonuçlar toplumda da KIRILMALAR yaratıyor. Alimi de cahili de BİR ŞEYLER SÖYLÜYOR.

Kahramanmaraş merkezli depremler tüm ülkemizi DERİNDEN sarstı. Depremler sadece binaları yıkmakla kalmayıp PSİKOLOJİK YIKIMA da neden oldu. Beyinler sarsıldı!

Felaket sonrası oluşan travmayla baş etmek baya bir zaman alacağa benziyor.

Asrın felaketi sonrası binalar, yıkıldı, yürekler yandı. Hemen ardından TÜRKİYE TEK YÜREK oldu, yaraların sarılması için el birliği ile mücadeleye girişildi. Bu açık ve net.

Büyük yıkımın ardından ortaya çıkan yürek yakıcı görüntüler, can kayıpları ve geride kalanların yaşadığı acı, TÜRK MİLLETİNİN acısı haline geldi. Ama birileri bundan pay çıkarmanın derdine düştü!

Bana göre ASRIN FEKATİ toplumsal bir travma da yarattı. Korku, kaygı, üzüntü, suçluluk, YALANCILIK, İFTİRACILIK her türlü hastalığı beraberinde getirdi. Empati sıfır.



Bu saydıklarım inanın toplumun her kesiminde yaygın hale geldi. Aklı başında insanlardan bile olmadık PAYLAŞIMLAR görmeye başladık. AYRIŞTIRMA için ele ele vermiş birileri!

Ne DEPREMZEDELERİN ne de bölgeye KOL KANAT GERENLERİN yapılan işlerden haberi bile yok. Herkes üstüne düşeni yapıyor, herkes kendi derdi ile uğraşıyor.

Türkiye üzerine çok TEHLİKELİ oyunlara maalesef BİLİM ADAMLARI DA alet oluyor! Bunu yazarken HİCAP duyuyorum. İnanın aklım hafsam almıyor yaşananları.

Efendim önceki gün Türkiye’de birçok kesimin yakından tanıdığı DEPREM UZMANI Jeofizik Yüksek Mühendisi PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN. Bilim adamı!

Kendisinin mesleki bilgilerine yıllarca GÜVENİP İTİBAR ETTİĞİMİZ bir isim (di). Lakin önceki gün Malatya’da yaptığı inceleme gezisi sırasında yaptığı paylaşımlar DEPREM kadar şok etkisi oluşturdu.

Prof. Ercan’ın yaptığı ÜÇ ayrı PAYLAŞIM akıllara durgunluk verdi. Ben tek tek içeriklerini yazmayacağım. Elim yazmaya varmıyor ama FOTOĞRAFTA var.

Bir insanın profesör olması inanın ona böyle yazma hakkı verir mi vermez mi bilemem. Bildiğim tek şey bir insanın DOĞRU OLUP olmadığını teyit etmeden böyle bir paylaşım yapmaması gerektiğidir.

Çünkü koskoca DEPREM UZMANI birinin ortaya attığı iddialar KANIT gerektiren konular. Öylesine ABSÜRT olaylardan bahsetti ki sayın ERCAN! Sonra da bunları SİLDİ!

Böylesine hassas günlerde bir bilim adamının DUYUM üzerine böylesine MESNETSİZ iddialarla ilgili paylaşım yapması inanın toplumu AYRIŞTIRMAYA sürükler.

Sonuçta Prof. Dr. Övgün Ahmet Acar, gözaltına alındı. Dün de serbest bırakıldı. Kendisi verdiği ifadesinde ise, “Pişmanım, art niyetim yoktu, oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrendim, ben de paylaştım ve geri kaldırdım" dedi.

Madem BİLMİYORDUNUZ niye böyle bir paylaşım yaptınız yahu? İnanın sizin yaptığınız BİR ÇUVAL İNCİRİ BERBAT etmekten daha felaket durum.

ASRIN FELAKETİNİN insanları 7’den 70’e ne hale getirdiğinin açık örneği. FAY KIRILMASININ insanların BEYNİNİ DE etkilemiş olmalı ki böyle olaylar oluyor.

Bunu uzmanlar nasıl çözer bilemem. Ancak onların işi de ÇOK AMA ÇOK ZOR olacak. Ben konuyu ATATÜRK’ÜN veciz bir sözü ile tamamlayım istedim;

“Biz CAHİL dediğimiz zaman, mektepte OKUMAMIŞ olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa OKUMUŞ olanlardan en büyük CAHİLLER çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek ALİMLER çıkabilir.”

Sarınım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

BİRLEŞTİRİCİ OLMAK!

Ülkemiz ASRIN FELAKETİ ile boğuşurken diğer taraftan da bunun oluşturduğu psikolojik etkilerin getirdiği sorunlarla mücadele ediyor. Toplumsal SIKINTILAR had safhada.

Herkes DEPREMZEDELERİN yaralarını saralım düşüncesinde olması gerekirken SİYASETTEKİ KIRILMA en sonunda SPOR SAHALARINA yansımıştı.

Geçen hafta sonu oynanan maçlarda TRİBÜNLERİN siyasete alet edilmesi inanın yapılabilecek en son hatta yapılmaması gereken İLK ŞEYLERDEN biriydi.

Neyse oldu ve bitti. Ancak herkes ateşe körükle gitmeye devam etti. Ayrıştırma yerine BİRLEŞTİRİCİ olmayı nihayet akıl eden biri çıktı. Bu da ANTALYA’DAN.

Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı MENDERES TÜREL, son günlerde tribünlerden yükselen, ‘HÜKÜMET İSTİFA’ sesleri üzerine sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptı.

Türel, herkesi sağduyuya çağıran Türel, “LÜTFEN TARAF GÖZLÜĞÜNÜZÜ TAKMADAN OKUYUN” diye de not düştü paylaşımının altına.

O paylaşımı bende aynen paylaşıyorum. Tarafsız bir şekilde okuyun. Ama SPORA SİYASET kaymamaya DİKKAT edin.