AYRILIĞIN SEBEPLERİ

Alanyaspor'da geçen sezon başlayan ve Hatayspor karşısında alınan 5-0'lık yenilginin ardından sorumluluğu üstlenmesiyle biten bir Çağdaş dönemi yaşandı. Konuyla ilgili olarak Alanyaspor Kulübü'nden henüz açıklayıcı bir bilgi paylaşılmazken, ayrılık adeta adım adım geldi.

Süper Lig'e yükseldiği günden bu yana yaptığı oyuncu satışlarıyla dikkat çeken Antalya ekibi, bu sezon da adından oldukça fazla söz ettirdi. Bonservis ücretiyle gidenler de oldu, sözleşmesini tamamlayıp para kazandırmadan vedalaşan da... Ancak bu sayı bu sezon oldukça fazlaydı.

Her giden oyuncunun yerine yenisi getirilirken, 3. hafta itibariyle kalesinde 9 gol gören Alanyaspor'da ortaya koyulan futbol, Çağdaş Atan'ın sonunu getirdi.

Peki bu ayrılığın gerekçesi sadece Altay'dan 4, Hatayspor'dan da 5 gol yenilerek kaybedilmesi olabilir mi?

Bu çok basit bir gerekçe olacaktır.

Çadaş Atan, ilk teknik direktörlük deneyimini Alanyaspor'da yaşadı. Sassuolo'dan getirilen Francesco Farioli ile birlikte iyi bir ikili olan Atan; Sergen Yalçın ve Erol Bulut'un mirasını iyi korudu ve Alanyaspor'un aynı çizgiden gitmesini ilk yarı itibariyle sağlayabildi.

Ne olduysa Mart ayında oldu...

Francesco Farioli, Fatih Karagümrük'ün yolunu tutunca Çağdaş Atan'ın Alanyaspor'daki sonunun başlangıcı oluşmaya başladı.

İtalyan teknik adamın gidişiyle birlikte büyük düşüş yaşayan Alanyaspor, istatistiklerde de demir atmaya başladı. Buna Bakasetas, Salih Uçan, Tzavellas, Caulker, Moubandje, Berkan Kutlu, Siopis gibi giden oyuncular da eklenince Atan'ın eli bir hayli zayıfladı.

Çağdaş Atan, geçtiğimiz sezon yaptığı açıklamalarda şampiyonluk hedefleyeceklerini ve Alanyaspor'un İstanbul takımlarına oyuncu yetiştiren bir kulüp olmaması gerektiğine dikkat çekiyordu. Bu sezon başında ortaya koyulan tavrın ise bu görüşlerin uzağında kalması, genç teknik adamın Alanya kariyerini bitiren detaylar olarak düşünebiliriz.

Yönetim tarafından bakıldığında ise; gelirleri sınırlı düzeyde olan Anadolu kulüplerinin varlığını sürdürebilmesi için oyuncu satışı yapmasının şart olduğunu biliyoruz. Alanyaspor'un da bu fırsatları kaçırmadığına sık sık şahit oluyoruz. Yeni gelecek teknik adam konusunda pek çok isim ortaya atılıyor. Alanyaspor yönetiminin öncelikli olarak ortaya koyacakları vizyonu yeni teknik adama çok iyi anlatarak, ona göre hareket etmeleri kulübün geleceği açısından daha iyi olacaktır.