AYNI TAS AYNI TERANE

Alanyaspor, bu sezonki 31.maçında, Gençlerbirliği'ne ne yazık ki mağlup oldu. Bir çok oyuncumuzun yokluğunda, rakibimiz bizi iyi analiz etmiş olacak ki; en zayıf olduğumuz bölgeyi (Tayfur ve Moubandje) elleriyle koymuş gibi buldular ve daha 8. dakikada, orayı kullandıkları ilk pozisyonda golü attılar.

38.dakikaya kadar sürekli top çevirip boşluk aradık ama olmadı. 38.dakikada Kadzior'un pasını tek dokunuşla Davidson'a aradan bırakan Mustafa Pektemek, savunmanın kilidini çözdü ve Davidson'un seken şutunu Berkan Kutlu tamamladı.

İlk yarıda %70'e %30 oranında Alanyaspor topa daha fazla sahip oldu.

Gençlerbirliği 4 şut, Alanyaspor ise 11 şut çekti. Ancak bu istatistiklere rağmen Alanyaspor sahada çok da etkili görünmedi.

İkinci yarıda maçın senaryosu aynı şekilde devam etti. Biz topa sahip olurken Gençlerbirliği takımı bekledi ve boşluk bulmaya çalıştı. Kadzior geldiğinden beri ilk defa bu kadar aktifti. Davidson ise çok etkisizdi. Yediğimiz 2.golde, orta yine Moubandje ve Tayfur'un olduğu bloktan geldi.

Evet çok eksiğimiz vardı ama sahada, ilk değişikliğimizi 82.dakikada yapacak kadar iyi bir oyun yoktu.

Çok eksiğimiz olduğu halde savunmanın ortasında Alpay Çelebi yerine Moubandje oynuyorsa, artık Alpay'ın da kendini sorgulama ve beklentileri karşılama zamanı gelmiştir.

Konyaspor mağlubiyeti ve bu mağlubiyetle Hatayspor ve Gaziantepspor'a bizi yakalama fırsatı vermiş olduk. Umuyoruz ki bundan sonraki haftalarda performansımız düzelir ve tekrar güneşli günlere döneriz.