AYNI OYUN AYNI SONUÇ

Küme düşme mücadelesindeki önemli rakiplerimizden birisi olan Fatih Karagümrük deplasmanından 1 puan aldık. Fatih Hoca ile haftalardır inişli çıkışlı grafik çizen Alanyaspor aynı mantalite ile sahaya çıktı. Forvet hattında kimseden beklediği verimi alamayan hoca eskiye dönerek Efecan’ı forvete çekti ve şok presler ile kazanılan topları değerlendirme yoluna gitti. Augusto ve Oğuz gibi iki hızlı ismi de kanatlarda konumlandırdı. Maç başladığında plan iyi işliyordu hatta bir kaç hızlı hücumda yarattığımız pozisyonlarla gole de yaklaştık ancak sonuç alamadık. Bu sezon kötü bir dönem geçiren Karagümrük ekibi de öyle etkili pozisyonlar bulamadı ama bir anlık gelişen etkili paslaşma ile golü buldular. 

Golden sonra maç aynı seyrinde devam ediyordu ki kırmızı kart geldi. Bu aralar formsuz olan hakemlerimiz VAR’ın desteği ile kırmızı kartı verebildi. Maç bu dakikadan sonra Alanyaspor’un tamamen kontrolüne girdi ve Karagümrük ekibi savunmaya adeta gömüldü. Zaten savunma yapan takımlara karşı pozisyon bulamadığı için topu rakibe veren ve hızlı hücum deneyen Alanyaspor maç boyu eveleyip geveleyerek bir türkü topu ağlarla buluşturamadı.  Biz gol atamadıkça Fatih Hoca’da oyuna stoper almaya başladı. İkinci yarının başında tek adam eksiltme özelliği olan Sisto’yu çıkaran hoca , ne hikmetse bir de stoper değişikliği yaptı. 68’de hızlı bir kanat çıkarıp ön libero özellikli Janvier’i oyuna aldı. 81’de ise maça forvet başlayan Efecan yerine bir stoper daha oyuna aldı. Ben bu değişikliklerden hiç bir şey anlamadım. Tamam kulübeye bakınca gerçekten pek bir hamle yok gibi ama Yusuf ve Eduardo neden düşünülmedi anlam veremedim. 

Son dakikalarda maçtaki gerçekten tek hücum oyuncumuz diyebileceğimiz Hassan penaltıyı aldı ve sonra golü de attı. 1 puan rezalet değil ama maçın neredeyse 3’de 2’sini 10 kişi oynayan zayıf bir rakibe karşı 3 puan olabilirdi. Sağlık olsun. Aynı oyunla farklı sonuçlar beklemeye devam edeceğiz gibi duruyor. Hakkınızda hayırlısı…