AYNI MOTİVASYON ŞART

Nuri Şahin ile yakalanan çıkışla birlikte Antalyaspor'da camia, taraftar hatta belki de futbolcular haftalar öncesinde Trabzonspor maçını beklemeye çekildi. Kendisini en iyi test edebileceği ve namağlup lideri yenerek büyük sükse yaratabileceği karşılaşma herkesin kafasında oynanmaya çok erken başladı, hatta Kayserispor maçının kaybedilmesinde bile bu düşünceler yer almış olabilir.

Gelinen noktada haftalarca beklenen bu karşılaşmada büük motivasyon, sabır ve karakterle 90 dakika boyunca hiç tedbiri elden bırakmayan Antalyaspor, liderin unvanını sökerek haklı bir galibiyete imza attı.

Maçın ardından Bordo-Mavili taraftarın yaratmaya çalıştığı hakem Zorbay Küçük'ün kötü yönettiği algısı tamamen fasa fiso olarak kayıtlara geçti.

Bu tip maçların ardından çıkılacak ilk mücadele motivasyon anlamında ciddi sorunlar oluşturabiliyor ki bu noktada da bir başka unvan göze çarpıyor. Cumartesi günü rakip olacak Konyaspor evinde tam 285 gündür kaybetmiyor. Ligin flaş takımlarından olan Yeşil-Beyazlılara karşı da bir hikaye yaratılıp, aynı motivasyonla sahaya çıkılması olmazsa olmazdır ki Antalyaspor taraftarı için bu karşılaşmanın ayrı bir yerinin olduğu da gerçek.

Zorlu karşılaşma öncesinde Fredy Ribeiro'nun kart cezalısı olması, belki de Nuri Şahin'in isteyeceği en son şey. Burada elinde farklı alternatiflere de sahip olan genç teknik adamdan yine şapkadan tavşan çıkarması beklenecek. Fredy'nin görevini Doğukan Sinik'e verip, kanatları Amilton ve Ghacha'ya teslim edebilir. En doğru hamlde de bu gibi görünüyor, ancak sezon başından bu yana bekleneni veremeyen Milosevic için de eski takımına karşı 'son dans' için bir fırsat olabilir. Kadroda en yüksek maaş alan oyuncular arasında yer alan Milosevic'in Antalyaspor'da kalabilmesi için de son şans olabilir. Bu anlamda Konyaspor maçı pek çok açıdan dikkat çekecek bir mücadele olacak.