56 AYLIK DÖNEM KAPANDI

Manolis Siopis'i Trabzonspor'a satan Alanyaspor'da bir devir sona erdi. Süper Lig'de mücadele ettikleri ilk sezonda Georgios Tzavellas'ı transfer ederek, Yunan futbolculara kapısını açan Turuncu-Yeşilliler, Siopis'in gidişiyle birlikte 56 ay sonra kadrosunda Yunan futbolcu bulundurmayacak.

Tarihinde ilk kez 2016-2017 sezonunda Süper Lig'e yükselen Alanyaspor, 5. sezonunda bir devri daha geride bırakmaya hazırlanıyor. Süper Lig'de mücadele ettikleri ilk sezonun devre arasında Yunan futbolcu Georgios Tzavellas'ı transfer ederek Yunan futbolculara kapı açan Turuncu-Yeşilliler, Manolis Siopis'i Trabzonspor'a satarak 56 ay sonra kadrosunda Yunan futbolcu bulundurmayacak.

TZAVELLAS 4.5 SEZON KALDI

Yunanistan'ın Paok takımından transfer edilen ve Alanyaspor'un ilk Yunan futbolcusu olan Georgios Tzavellas, 4.5 sezon Turuncu-Yeşilli formayı terletti. 140 maçta Alanyaspor adına mücadele veren 33 yaşındaki futbolcu, sezon başında ülkesine geri dönerek, AEK ile 2 yıllık sözleşmeye imzasını attı.

İKİNCİ İSİM MANIATIS OLDU

Tzavellas'ın iyi bir performans sergilemesiyle Yunan pazarına uzanan Alanyaspor'a gelen aynı ülkeden gelen ikinci isim Giannis Maniatis oldu. Atromitos Athen takımından transfer edilen Maniatis, Alanyaspor formasıyla 37 maça çıkıp, 2 gol ve 3 asist yaparken, 1.5 sezonun ardından ülkesine geri dönerek Panionios ile anlaşma sağladı. Deneyimli futbolcu, yaklaşık 1 yıl sonra da kariyerine son verdi.

BAKASETAS VE SIOPIS BERABER GELDİ

Şu an Trabzonspor forması giyen Anastasios Bakasetas ve Bordo-Mavililere transferi gerçekleşen Manolis Siopis'in Alanya macerası aynı anda başladı. Bakasetas; 1 Temmuz 2019'da, Siopis ise bir gün sonra kendilerini Alanyaspor'a bağlayan sözleşmeye imzalarını attı. Alanyaspor formasıyla 65 maçta 21 gol ve 12 asist yapan Bakasetas, geçtiğimiz sezonun devre arasında, 73 maçta Turuncu-Yeşilli formayı terleten Siopis ise önceki gün kendisini Trabzonspor'a bağladı.

3 MİLYON 400 BİN EURO KAZANDI

Alanyaspor, kadrosunda barındırdığı 4 Yunan futbolcu için 3 milyon 400 bin Euro kar sağladı. En yüksek gelir Bakasetas'tan sağlanırken, 500 bin Euro'ya transfer edilen deneyimli futbolcu, 3 milyon Euro bonservis getirisi sağladı. 500 bin Euro'ya gelen Siopis'i 1 milyon Euro'ya satan Alanyaspor, bedelsiz gelen Tzavellas'ı da 400 bin Euro'ya gönderdi. Bonservis bedeli olmadan transfer edilen Maniatis ise yine ayını şekilde takımdan ayrıldı.