AYAK BİTTİ SIRA KAFADA MI!

Çoğu zaman hiç anlamam bazı siyasilerimizin ve kamu kurumlarımızın yaptığı saçmalıkları. Çevremizdeki birisi bir saçmalık yapmaya kalksa “kendi ayağına sıkıyor” deriz genelde sohbet ortamlarında.

Yazıma neden böyle başladığımı merak ediyorsunuz değil mi? Çünkü yine anlayamadığım, sebep, sonuç ilişkisini çözemediğim garip bir saçmalıkla karşı karşıyayız da ondan.

Hatta bana göre bu saçmalığın da daniskası.

Ortada bir sistem var, dişlileri sağlam, düzen oturmuş, her şey tıkırında, güzel güzel giderken illaki birileri o dişliye çomak sokar, sistemi bozmak için büyük gayret sarf eder.

Tıpkı Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’in görevden alınmasında olduğu gibi.

Daha göreve geleli iki yıl olmuş, İstanbul’dan sonra neredeyse tüm konularda en başarılı ikinci il pozisyonundaki Antalya’nın eğitim ayağına illaki burunlarını sokup düzeni bozacaklar.

Yahu neden görevden alırsınız ki böylesine başarılı adamları? Mental yorgunluğu desek göreve geleli daha iki yıl olmuş. Yan gelip yatıyor desek gece, gündüz demeden çalışıyor.

Antalya’ya ayak uyduramadı desek adam zaten köküne kadar Antalyalı!

Ehliyetsiz, liyakatsiz desek camiayı çok çok iyi bilen, eğitim camiasına yıllarını vermiş, o camiada yıllardır tecrübe kazanmış, karakterli dürüst onurlu bir eğitimci…

Peki hırsızlık, yolsuzluk, uğursuzluk mu yaptı desek; Asla… Bırakın böylesine iddiaları, iması bile kabul bile edilemez bu adam için. E peki şimdi bir kez daha soruyorum o zaman?

Antalya İl Milli  Eğitim Müdürü Hüseyin Er neden görevden alındı? Birisi çıkıp adam akıllı ve mantıklı bir açıklamasını yaparsa eyvallah diyeceğim.

Ben kendim aradım, taradım bir türlü mantıklı bir gerekçe bulamadım.

Acaba bazı sendikacıların dümen suyuna girmeyip dik duruş sergilediği, tam bir devlet adamı terbiyesi ile sadece işini yaptığı için mi? Muhtemelen öyle ki, atalarımızın “Hiçbir başarı cezasız kalmaz” tezini doğrulamak istemiş bizim bazı çokbilmişlerimiz!

Öyle garip işler yapıyorsunuz ki ayağa sıkmayı bıraktılar sıra kafaya geldi dedirtmeyi başarabiliyorsunuz.

SON SÖZ

Aferin size, tebrik ediyorum. Aynen böyle devam…

Ama unutmayın ki; insanın kendi kendine verdiği zararı yedi düvel bir araya gelse veremez.