AVUKATLARIN 7 YILLIK 'X-RAY' KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, göreve geldikleri 2 ayda avukatların birçok sorununa çözüm bulmak için çabaladıklarını belirterek, yaklaşık 7 yıldır devam eden avukatların x-ray cihazından geçerek adliyeye girme sorununu çözdüklerini söyledi.

İki ay önce yapılan Antalya Barosu seçimlerinde, yönetimi ile birlikte göreve gelen Başkan Hüseyin Geçilmez, yıllardır süren bir sorunu çözüme kavuşturdu. Meslektaşlarının yaklaşık 7 yıldır adliyeye x-ray cihazından geçerek girdiklerini belirten Başkan Hüseyin Geçilmez, “Hukuka aykırı olan bu durum sadece İstanbul Çağlayan ve Antalya Adliyesi'nde uygulanıyordu. Tabi ki bu durum meslektaşlarımız arasında büyük bir huzursuzluk yaratıyordu. Hemen her gün adliye girişinde tartışma ve gerginlik yaşıyorduk. Temaslarımız neticesinde hukuka aykırı olan bu uygulama kaldırıldı" dedi.

Göreve geldikleri günden itibaren özellikle meslektaşlarının yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmak adına çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyen Başkan Geçilmez, “Ücret almaları yasak olan ve 1 yıllık staj süresi boyunca çok büyük maddi zorluklar yaşayan stajyer avukat meslektaşlarımız için UKOME'den toplu taşımadan indirimli yararlanma talebimiz oldu. Ancak bu talebimiz kabul edilmedi. Kararın iptali için idare mahkemesinde dava açtık. Ayrıca, meslektaşlarımızın en çok sorun yaşadığı alanlardan birisi de icra daireleri. İcra dairelerinin müdürleriyle toplantı yaparak sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi ilettik. Avukatların daralan iş alanlarının genişletilmesi konusunda projelerimizi ve çözüm önerilerimizi Adalet Bakanı'na ilettik. Netice almayı umuyoruz" diye konuştu.

DHA