AVUKAT SOYER BARO’YA ADAY

Avukat Cenk Soyer, ekim ayında yapılması planlanan Antalya Barosu seçimlerinde başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Selma KUNAR, Zehra TEKECİ

Antalya’da ekim ayında yapılması planlanan baro seçimlerinde yönetime talip olan isimler adaylıklarını duyurmaya başladı. Avukat Cenk Soyer, Antalya Barosu Başkanlığı’na adaylığını ve yönetim kurulu üyelerini açıkladı. Soyer, Antalya Barosu’nda yaptığı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Soyer, “Ekibim ve ben Antalya Barosu’nun neredeyse tüm kurul ve merkezlerinde çalışarak bugünlere geldik ve şimdi büyük bir heyecanla, Ekim ayında yapılacak Antalya Barosu Olağan Genel kurulunda yönetime talip olduğumuzu sizlerle paylaşıyoruz. Atatürk İlke ve Devrimleri’ne bağlı, Cumhuriyetin temel değerlerine sadık hukukçular olarak; örgütümüzün sahip olduğu kültür ve vizyonla birlikte Antalya Barosu duruşumuzdan ayrılmayacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

“ÖNCÜ ÖRNEKLERDEN OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Meslek örgütünün yanı sıra Türkiye’yi ve Antalya’yı ilgilendiren tüm hukuki sorunlarda toplumun sesi olacaklarını vurgulayan Soyer, “Bu bilinçle, hukuka aykırı uygulamaların ve insan haklarının yok sayıldığı süreçlerin her zaman karşısında duracağız. Baromuzu ortak akılla, hep beraber yönetmeyi planlıyor, destek ve dayanışmanın ülkemizdeki öncü örneklerinden biri olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İLK 90 GÜNDE 9 FARKLI PROJE

Soyer, Antalya Barosu yönetiminde göreve geldiklerinde ilk 90 gün içerisinde 9 farklı projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi. Soyer, “Duruşma trafiğinin yoğun olduğu günler kurumsal kimliğimizle adliyede bulunulacak ve ilk duruşmalara geç başlayan mahkemeleri Antalya Adalet Komisyon Başkanlığına bildireceğiz. Antalya Adliyelerinde e-duruşma alanları kuracağız. Antalya Adliyesine yakın bir alanda, meslektaşlarımızın kullanımına yönelik ücretsiz otopark tahsis edeceğiz. Ofis sorunu yaşayan meslektaşlarımıza görüşmelerini yapabilecekleri, vergi levhalarını asabilecekleri ve giderleri baromuzca karşılanacak avukatlık ofisleri açacağız” açıklamasında bulundu.

AVUKAT AKADEMİSİ KURULACAK

Öte yandan Soyer, Antalya Barosu’nun mesleki eğitim ve gelişim merkezine dönüştürülerek, Avukat Akademisi’ni kuracaklarını aktardı. Soyer, şunları kaydetti: “Avukatlık mesleğinin daha işlevsel, daha etik ve daha saygın olması gerektiğine inanarak Antalya Barosu Olağan Genel kurulunda adaylığımızı yineliyor, bu süreçte aday olan tüm meslektaşlarımıza başarılar diliyoruz.”

Konuşmasının ardından Soyer, yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Soyer’in yönetim kurulu adaylığında, Avukat Yasemin Sönmez, Mine Demirezen, Ömer Efe, Mehmet Fettahoğlu, Ahmet Çalışkan, İsmail Gürocak, Miraç Karaçal, Yasin Orçun Kuzucu, Abdullah Çakıcı yer aldı.