AVRUPA YAKIŞIRDI

2021-2022 sezonununu Fatih Karagümrük maçı ile geride bıraktık. İlk yarısı heyecanlı ikinci yarısı ise vasat bir karşılaşma izledik. Eğer maçı biz kazanır, Trabzonspor'da Başakşehir'i yenerse Avrupa kupalarına katılacaktık. Biz işimizi yaptık ama Başakşehir bu duruma fırsat vermedi.

Karagümrük ekibi galibiyet serisinin özgüveni ile maça çok iyi başladı ve ilk 10 dakika kalemizin önüne kamp kurdu. Direkten dönen topları da oldu ama golü atamadılar. 10 dakikanın ardından ise Alanyaspor sazı eline aldı ve inanılmaz bir baskı ile oyunu rakip sahaya yıktı. Bu dakikalardaki baskımız ile golü bulacağımız kesindi ama Diedhou'nun kötü gününde olması nedeniyle içerisinde penaltı da olmak üzere bir sürü pozisyonu harcadık. Duran top sonrası rakibin bir anlık hatası ile kaptan Efecan ile golü bulduk. Devre arası heyecanlı bir şekilde soyunma odasına giren futbolcularımız Başakşehir - Trabzon maçının 3-0 olduğunu görünce Avrupa hayallerinin suya düştüğünü gördüler. Bu da ikinci devreyi gazozuna bir maça çevirdi. Farioli de yavaş yavaş oyuna genç oyuncular atarak en azından onları izleyelim dedi. Genç isimlerden Oğuz zaten bildiğimiz gibi maça girer girmez etkisini gösterdi. Fizik ve mental olarakta hazır olunca Oğuz bu takımın Efecan'ı olacaktır. İsmail ve Çağan ve Emirhan bana pek ışık vermedi ama öyle oyuna gireyim 15 dakika da fark yaratayım olmaz zaten. Bu gençler bu şekilde tecrübe kazanacaklar. Sezon genelinde Oğuz, Umut, Furkan ve Kaleci Yusuf bu yılın kazancı bizim için. Bu gençler yabancı kuralının olduğu hesap edilirse Alanyaspor için büyük şans. Emirhan, Çağan ve İsmail'de umarım yazın çok çalışır ve bu isimler giibi geniş kadroda kendilerine bol bol yer bulurlar. Transfer döneminde muhakkak bu gençler düşünülmeli ve milyon eurolar vererek bu gençlerin önüne performans dahi veremeyen yabancı isimler alınmamalı.

Sezon başı ligi beşinci sırada bitirelim desek herkes kabul ederdi. Üstelik 3 teknik direktör ile çalıştığımız bir sezondu. Sezon analiz ve istatistiklerini önümüzdeki günlerde hep birlikte yaparız. Pandemi sonrası böyle güzel biir sezonu bizlere yaşatan, hem kupada hem de ligde üst seviyeyi hep zorlayan takımımıza teşekkür ediyorum. Avrupa kupalarınıia da katılsak iyi olurdu ama sağlık olsun. Alanyaspor'umuz var olsun.