AVRUPA’YA VİZE SORUNU!

6 maçlık galibiyet serisini cebinde tutarak rekor için sahaya çıkan Antalyaspor, Nuri Şahin’in klasikleşen ufak dokunuşlarıyla belirlenen ilk 11’iyle sayı olarak beklentilerin altında kalsa da coşkulu bir taraftar desteğiyle büyük baskı kurarak maça start verdi.

Özellikle geldiği günden bu yana ilk kez yedek kulübesinde beklediği Alanyapsor karşılaşmasının ardından yeniden ilk 11’de yer alan Ndao’nun sağ çizgiyi koridora çevirdiği ilk dakikalarda Kırmızı-Beyazlıların skor avantajını ele geçirmesi işten bile değildi.

Rakip karşısında önemli bir baskı kuran Antalyaspor’da 22.dakikada yapılan değişiklikler, dikkat çekti. Sakatlanan Hakan Özmert’in yerine Andrea Poli sahaya sürülürken, başından beri saçma bulduğum 8 yabancı kuralına bu kez Antalyaspor takıldı. 8 yabancı sayısını geçmemek için maça oldukça iyi başlayan Ndao kenara gelmek zorunda kalırken, yerine Gökdeniz Bayrakdar oyuna dahil oldu. Alanyaspor maçının kahramanlarından olan Gökdeniz beklemediği anda girdiği sahada Ndao’nun hızına ulaşamadı. Her an gol atabilecek konumdaki Antalyaspor, Poli’ye göre daha kreatif özellikleri bulunan Hakan Özmert ve Ndao’nun oyundan çıkmak zorunda kalmasıyla adeta bir kanadı kırıldı. Her ne kadar yabancı kuralının azizliğine uğranılsa da tercih olarak Floranus – Bünyamin Balcı değişikliği daha doğru olabilirdi. Tabii burada maç önündeki tercihler de gündeme gelecektir. Naldo – Kudriashov savunma ikilisinin yerine Veysel Sarı tercih edilmiş olsaydı, bu zorunlu değişiklik de gündeme gelmeyecekti.

Kayserispor’un ve maçın en net pozisyonunun kahramanı 39’da Gavranovic oldu. Antalyaspor ceza alanı önünde yaşanan bir anlık dalgınlık pahalı mal oluyordu ki çok rahat pozisyondaki Gavranovic topu direğe nişanlayarak Kırmızı-Beyazlılara derin bir nefes aldırdı.

Ancak ikinci yarının başında Bertolacci’nin ofsayta takılan golünden sadece 1 dakika sonra Attamah ile öne geçen Kayserispor’da Thiam’ın golü de yardımcı hakemin bayrağına takıldı. Oyun olarak çözülmeye başlayan Antalyaspor’da sezonun ikinci devresinin en büyük çıkışını yakalayan Haji Wright öyle bir gol attı ki satın alma opsiyonunun alınıp alınmaması kararsızlığı yaşandığı dönemde adeta “Hadi almayın da göreyim” mesajı verdi. Son derece kritik bir dakikada harika bir gol atan ABD’li sadece Antalyaspor yönetimine değil, Dünya Kupası’na gidecek ülkesine de göz kırptı.

Kayserispor’un 1 puana razı olduğu karşılaşmanın özellikle son anlarında kazanmak için hamleler yapan Nuri Şahin’in çabası 3 puan için yeterli olmadı. 6 maçlık galibiyet serisine veda eden Antalyaspor için Avrupa hedefi de bir adım öteye gitti. Başakşehir’in kazandığı haftada 4.sıra ile 7 puanlık fark oluşurken, şimdi gözler Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’un üzerinde olacak. Bordo-Mavililerin kupayı kaldırması halinde 5.sıradaki takım için gün doğacak.