AVRUPA'YA RÖTAR

İtalyan Hoca Farioli'nin rotasyon yapması ve geçiş oyununu iyi oynayan rakibe karşı kaybettiğimiz bir maçı daha geride bıraktık. Faroli'nin takım düzenini oturtmasının ardından Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a kaybetmiş ve bu maçlarda en az 4 gol yiyerek kırılgan bir takım olarak görünmüştük.

*

Diğer rakiplerine karşı çok üstün bir oyun oynayan Alanyaspor bazı maçlarda ise bu şekilde garip kötü sonuçlar alıyor. Yaklaşık 15 haftalık bir süreçte bu sorununun bir türlü çözülememesi Farioli'ye yazar.

*

Öncelikle stoper ikilisi neden değişti ben anlam veremedim. Beşiktaş maçında kötü oynayan Fatih ve Furkan direkt olarak kesik yemeyi bence çokta hak etmemişlerdi. Bu maçta gördük ki Milunovic ve Avaziem onlardan daha iyi değiller.

*

Tayfur ve Diedhou ile başlanması gerektiğini Candeias ve Eduardo'nun da iyi olmadığını düşünüyorum. İlk yarıda Eduardo iki net pozisyonu harcadı ve o golleri atamazsan maçı zaten kaybedersin.

*

Son haftalarda oldukça formda olan bir rakibe karşı bu tarz kadro hataları ile çıkarsan maçı da kaybedersin. İstatistiklere bakarsak iyi bir maç oynadık gibi ama maç geneli öyle değildi.

*

Hücum presini bir türlü organize bir şekilde yapamadık. Rakibin hızlı geçiş oyunları karşısında devamlı kalemizde tehlike gördük. Fernando ve Luiz Adriano'nun gerilere gelip çok iyi top çıkarması bunun ilk nedeniydi ama buna önlem alınmalıydı.

*

Oyuncu değişiklikleri sonrası daha diri ve etkili olduğumuz da gerçekti. Keşke maça 75'teki kadro ile çıksaydık. Borja, Efecan ve Tayfur maçın iyi isimleriydi ama diğerleri onlara eşlik edemedi.

*

Zaten gelecek yıl için hazırlanan bir takımız. Oyuncuları elbette hocamız denemek istiyor ama bu şekilde hızlı geçişler yapan takımlara karşı oynadığımız oyunu acil geliştirmeliyiz.

*

Bu arada muhteşem bir takım yapan ve gerçekten doğru bir oyunla istediği skorları alan Nuri Şahin ve ekibini tebrik ediyorum. Her Antalyaspor mağlubiyetinde dediğim gibi üzülmeyelim puanlar yabancıya gitmedi.

*

SON SÖZ

Avrupa hayallerimizi sanırım 1 yıl daha ertelememiz gerek. Önümüzdeki maçlarda skora değil oyuna bakalım ve kadro planlamasını konuşalım.