AVRUPA, LİG, KUPA…

Alanyaspor camiası Başkan Hasan Çavuşoğlu önderliğinde her zaman yerini, zamanını bilen bir ekip oldu. Başkan Çavuşoğlu takımı eline aldığından beri, her yer aldığı ligde her kulvarda adım adım, sindire sindire ilerleyen bir takım.

Ne demek istiyoruz? Şöyle ki Süper Lig’e yeni çıkan bir ekip ilk başta düşmemeye oynaması lazım. Yani lige çıktık tamam iş bitti kafasında olunursa ligden düşmekte çok kolay olur. Aynı şekilde Türkiye Kupası’nda ya da Avrupa’da da bunlar önemlidir. Çünkü koyduğun hedefler ne kadar yüksekse o hedeften uzaklaştıkça yıkımda o kadar fazla olur. Bunun bilincinde olan Başkan Çavuşoğlu, lige çıkılan ilk yıldan itibaren tek amaçlarının düşmemek olduğunu söyledi ve bu düşünceyi de takıma yansıttı.

Lige ilk çıktığı yıl, 12. sırada ligi tamamlayan Alanyaspor, bir sonraki yıl yine 12. ardından 9. ve geçtiğimiz yıl 5. sırada ligi tamamladı. Buradaki yükseliş elbette dikkat çekiyor. Her yıl üstüne koyarak ilerleyen bir takım karşımızda duruyor. “Ben çıktım hemen yukarılara oynayayım, 2 yıldır düşmüyorum bu sene zirveyi hedefliyim” demedik hiçbir zaman. Sabırlı ve basamaklara tek tek basarak, kadroyu yavaş yavaş geliştirerek ilerledi Başkan. Yoksa o da bilirdi milyon dolar borçlar yapıp hemen takımı ilk 5’e sokmayı ama sonrası hüsran olurdu.

Mesela kupada da öyle. Lige çıktığı ilk yıl Alanyaspor daha ilk turda Sancaktepe’ye elenerek Türkiye Kupasına veda etmişti. İkinci yılında bir tur atlayıp ikinci turda Giresun’a yine bir alt lig ekibine elenmişti. Sonraki yıl ise 3. tura kadar yani son 16’ya kadar gelen bir Alanyaspor izledik. Ve geçtiğimiz yıl hepinizin bildiği gibi finalde yenilerek kupayı ikinci sırada tamamladık.

Şimdi de Avrupa Kupalarına başlıyoruz. Avrupa’da ülkemizi temsil edeceğiz. Hasan Çavuşoğlu’nun ligde ve kupada gösterdiği bu kademeli ilerleme taktiğini elbette kupada da uygulatacağını biliyoruz. Başkan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada da “hedefimiz gruplara kalmak” diye söyledi zaten. Burada camiaya bir mesaj vardı. En fazla gruplara kalırız, Avrupa’daki ilk yılımızdan hayallere dalmamak gerek diyordu. Tarihinde ilk defa Avrupa arenasında boy gösterecek olan ekibimiz Rosenborg ile karşılaşacak. Bu turda veya bir üst turda elenirsek ve gruplara kalamasak bile eminim şehirde kimse üzülmez. Çünkü herkes bilir ki bu sene burada eleniyorsak seneye daha güçlü gelebilmek için eleniyoruzdur. Bu duyguyu tüm Alanyaspor taraftarına hissettiren Başkan Çavuşoğlu ekibi gerçekten övgüyü hak ediyorlar.

Son olarak, başkanım; “Ceyhun ve Fatih stoper oynar, transfere Kayseri maçından sonra bakacağız” dediniz ama o maçı kazansak bile bir stoper ve bir kanat oyuncusu almamız gerekiyor. Sezon çok uzun olacak ve üç kulvarda birden mücadele edeceğiz. Elbette siz en iyisini yapacaksınızdır ama iki transfer daha bizi en iyisi yapar zaten.