AVRUPA'DA KUPA İSTİYOR

Antalya hentboluna yıllardır büyük katkılar koyan Birol Ünsal, Konyaaltı Belediyespor ile hedefleri büyüttü. Deneyimli teknik adam, Türkiye'ye hentbol tarihinin ilk Avrupa kupasını getirmek istediklerini söyledi.

Sadık Çetin SADAK

Uzun yıllar Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı'nda görev aldıktan sonra Konyaaltı Belediyespor ile yeni bir maceraya başlayan Antrenör Birol Ünsal, hedefi yüksek tuttu. Lider Spor'da Koray Geçgel'in konuğu olan Ünsal, Avrupa'dan kupa getiren ilk hentbol takımı olmak istediklerini söyledi.

Muratpaşa Belediyespor ile iki kez Avrupa kupası finalinde kaybeden Ünsal, Konyaaltı'nda bu başarıya ulaşabileceklerini söyledi. Antalya'yı hak ettiği gibi Avrupa'da söz sahibi olan bir şehir haline getirmek istediklerini kaydeden Ünsal, "Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılım için vize almak istiyoruz. Tesis konusunu halledersek de çok yakın zamanda Süper Lig'de şampiyonluk yaşarız. Konyaaltı Belediyesi, kesinlikle Avrupa'da olacak" dedi.

HENTBOL TARİHİNDE İLK KEZ

Antalya'dan bir takımın Avrupa'da kupa sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Ünsal, "Edirne'yi geçtikten sonra hentbol çok önemli bir branş. Biz de oradaki öne çıkan 8-10 takımdan birisi olmalıyız. Antalya bir branşta mutlaka bu hedeflere ulaşmalı. Biz buna talibiz. Herkesin konuştuğu bir takım olmak istiyoruz ve bu da çok uzak değil. Antalya'ya bir gün Avrupa'dan bir kupa gelecek. Bunu yapabilecek en elit illerden birisi Antalya. Ben çok inanıyorum. Türkiye hentbol tarihinin ilk Avrupa kupasını getireceğiz. Bu kapasite bizde var. Bunu yapmak için mücadele edeceğiz" diye belirtti.