AVAĞ CİNAYETİNDE SANIKLAR HAKİM KARŞISINDA

Antalya’da oturan Hayrettin Avağ (45), birliktelik yaşadığı Behiye T.'nin (41) oğlu Mehmet Yüce (24) ve yeğeni Serdar Tokmak (32) tarafından Şubat ayında bıçaklanarak öldürüldü. Kasten öldürme suçundan yargılanan tutuklu sanıklar Tokmak ve Yüce ilk kez hakim karşısına çıktı. Acılı ağabey İ. Avağ, “Kardeşim Behiye ile birlikte olduktan sonra tüm mal varlığını kaybetti, en sonunda canından oldu" dedi.

Antalya’nın Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi’nde 11 Şubat’ta meydana gelen oalyda, Hayrettin Avağ birliktelik yaşadığı Behiye T.'nin evine geldi. Bu durumu haber alan Behiye T.'nin oğlu Mehmet Yüce ile yeğeni Serdar Tokmak, eve gelerek Hayrettin Avağ ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle Mehmet Yüce ile Serdar Tokmak, bıçakla Hayrettin Avağ'ı göğüs ve karın bölgesinden bıçakladı. Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Hayrettin Avağ'ın cansız bedeni çevik kuvvet ekiplerinin kontrolü altında cenaze aracına alındı. Mehmet Yüce ile Serdar Tokmak, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

'Kasten öldürme' ve 'basit yaralama' suçundan tutuklu yargılanan sanıklar Mehmet Yüce ve Serdar Tokmak ilk kez hakim karşısına çıktı. Antalya 5'inci Ağır Ceza mahkemesinde görülen duruşmaya Serdar Tokmak kaldığı cezaevinden SEGBİS bağlantısıyla katıldı. Tutuklu sanık Mehmet Yüce ile maktul Avağ'ın yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada sanıkların tek tek olayı anlatmasının ardından tanıklar dinlendi.

YATAK ODASINDA ÖRTÜNÜN ALTINDA

Sanık Mehmet Yüce, annesi Behiye T'nin babasıyla birlikte 12 yıl önce boşandığını, 2017 yılında maktul Hayrettin Avağ ile tanıştığını, annesi ile arasında resmi bir ilişki olmadığı için onaylamadığını ileri sürdü. Olay günü alkollü olarak eve gittiğini belirten Yüce, “Yalnız başıma yukarı çıktım. Annem kapıyı açtı. Yatak odasına girdim. Yatağın içerisinde örtünün altında Hayrettin abi vardı. Senin burada ne işin var dedim. Hayrettin yataktan doğrularak bana doğru hareket yaptı ama bir eylemde bulunmadı" dedi.

Aşağıya indikten sonra Serdar Tokmak ile birlikte tekrar yukarı çıktıklarını anlatan Yüce, “Annem, bırakın gidin, sonra konuşursunuz diyordu. Hayrettin yatak odasının kapısını arkadan kilitledi. Bu esnada annemle aramızda arbede çıktı. Boğuştuk, elimdeki bıçak yere düştü ve mutfaktan bıçak aldım. Amacım yatak odasındaki kapıyı açmaktı. O esnada Serdar kapıyı kırdı. Arkamı döndüğümde Serdar'ın elinde kanlı bıçak vardı. Kapı aralığında birinin yerde olduğunu gördüm. O esnada kan görünce kustum" diye konuştu.

'KAPI ARALIĞINDAN VURDUM'

Sanık Serdar Tokmak ise kuzeni Mehmet Yüce'nin anlattıklarına katıldığını söyledi. Tokmak, “Sallama bıçağı almak için annesine gittik. Ben aşağıdaydım. Sonra Mehmet yanıma geldiğinde Hayrettin burada dedi ve sinirliydi. Birlikte yukarı çıktık. Yatak odasının kapısı kilitliydi. Mehmet kapıyı açmak istedi annesi buna engel oldu. Hayrettin, gidin buradan dedi ve küfür etti. Sinirlendim kapıya vurmaya başladım. Kapıyı kırdım ve araladım. Mehmet'in annesine zarar vermesin diye aldığım bıçağı elinden aldım. Kapı aralığından Hayrettin'e birkaç defa vurdum. Neresine isabet ettiğini görmedim. Bıçağı vuran benim, Mehmet değil" dedi.

Maktulün ağabeyi İ. Avağ ise “Kardeşim Behiye ile birlikte olduktan sonra tüm mal varlığını kaybetti, en sonunda canından oldu. Bu katiller yaptıklarını masal gibi anlatıyor. Adalete sığınıyorum, sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu.

DHA