AÜ’NÜN GÜVENLİĞİNİ 'İHA'LAR SAĞLAYACAK

Akdeniz Üniversitesi’nde ‘güvenli yerleşke güvenli yaşam projesi’ kapsamında Türkiye’de ilk gerçekleştirildi. Üniversitede görev yapan özel güvenliklere insansız hava aracı eğitimi verildi. Eğitimini tamamlayan 250 kursiyer ehliyetlerini almaya hak hazandı.

Mustafa Kozak, Bayram OKUDAN

Akdeniz Üniversitesi’nde ‘güvenli yerleşke güvenli yaşam projesi’ kapsamında Türkiye’de ilk özel güvenlik insansız hava aracı (İHA) ekibi kuruldu. ‘Güvenli Yerleşke Güvenli Yaşam Projesi’ kapsamında İHA ekibine sertifika töreni yapıldı. Akdeniz üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan kursiyerlere sertifikalarını eliyle teslim etti.  Eğitimini tamamlayan 250 kursiyer ehliyetlerini almaya hak hazandı.

BİR İLKE İMZA ATTIK

Rektör Özkan, “Üniversitemiz ilkleri alışkanlık haline getirmiş bir durumda.  Teknolojinin güvenlikte aktif kullanımını içeren drone ekibiyle bir ilke imza attık. Güvenli bir eğitim ve öğretim ortamı üniversite olarak önceliklerimizdendir. Geniş bir alana yayılmış olan kampüsümüzde, özellikle üniversite çevresinde güvenliği sağlamak için bu projeyi hayata geçirdik daha farklı projelerde de yer alacağız. Yeni İHA güvenlik timimiz ve diğer güvenlik ekiplerimize gönülden başarılar diliyorum” dedi.

ÖZKAN’DAN İHA DENEMESİ

Akumer Müdürü Doç. Dr. Halil Özekincioğlu, Türkiye’de ilk olan projede yer aldığı için mutlu olduğunu belirtti. Özekincioğlu, “Rektörlüğümüzün de önemli destekleriyle böyle bir projeye imza attık. Eğitimleri pandemi sürecinde verdik fakat şuanda yüz yüze vereceğiz. Ekiplerimize bu yetkinliği kazandırdığımız için çok mutluyuz. Böyle bir projede yer aldığım için çok gururluyum” ifadelerine yer verdi. İHA sertifikasını almaya hak kazanan güvenlik görevlisi Resul Miraç , “böylesine güzel projede yer aldığım için çok mutluyum. İlklerin üniversitesinde yine bir ilke imza attık. Çok gururluyum. Dedi.  Törenin ardından Törenin ardından Rektör Özlenen Özkan İHA’ları uçurma denemesi gerçekleştirdi.