AÜ HAVUZU İÇLER ACISI

Türkiye'nin gözde turizm kenti Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun hijyen sorunu ve duş alanlarındaki bakımsızlıklar nedeniyle içler acısı bir hale geldiği ortaya çıktı.

Ahmet ARĞILLI/Mustafa KOZAK

Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında gösterilen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesindeki Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Spor Tesisleri Müdürlüğü’ne bağlı ücretli hizmet veren yarı olimpik yüzme havuzu tesisinde, her geçen gün artan hijyen sorunu ve ortak duş alanlarındaki bakımsızlık vatandaşlar tarafından sıklıkla şikayet edilmeye başlandı.

Edinilen bilgilere göre, kasım ayından bu yana havuzu kullanan vatandaşlar ücret karşılığında beklenen hizmeti alamıyor. Günlük giriş ücretleri azımsanmayacak rakamlar olan tesiste, havuz kenarlarında büyük bir kirlilik, soyunma odalarında bulunan duş alanındaki kırık veya olmayan duş başlıkları ile sıcak su vermeyen duş tesisatı vatandaşları çileden çıkardı.

VATANDAŞLAR GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan havuzu kullanan vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde kadın soyunma odasında bulunan duş alanlarının kırık dökük olması dikkatlerden kaçmazken duş başlıklarındaki arızadan dolayı suyun da boşa aktığı gözler önüne seriliyor. Konuya ilişkin tesis yetkilileri ile görüşen vatandaşlar, yazılı ve sözlü şikayetlere rağmen ise bir dönüş alamadıkları beyanında bulunurken, vatandaşlar yetkililerin bir an önce tesise müdahale etmeleri yönünde çağrıda bulunuyor.