AÜ’DE 'PATARA' SERGİSİ

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 'Tarih-Kültür-Doğa: Patara' etkinlikleri kapsamında düzenlenen öğretim elemanları sergisi, AÜ Olbia Sanat Galerisi'nde açıldı.

Sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve akademisyenlerin katıldı. Sergi açılışında konuşan Rektör Özkan, değerli sanatçıların eserlerini ve çok güzel renkleri görmeyi umut ettiği bu serginin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektör Özkan, "Çok güzel renkler görmeyi umut ediyorum. Havva İşkan hocamızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Hocamızın Patara'ya yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kendisini her zaman takdir ediyor ve destekliyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesi hocalarına ve sergiye katkı koyan tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 

Rektör Özkan, Antalya'nın çağlar boyunca önemli sanat yapıtları bırakan önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını vurguladı. Antalya'nın bu anlamda potansiyelinin dünya kültür turizminin gözdesi İtalya'nın bile ötesinde olduğunun altını çizen Rektör Özkan, “Bu kadar zenginlik varken elimizde çok daha farklı yerlerde olmamız gerekiyor. Bu nedenle Antalya'nın tanıtılmasında öncü olabilecek tarih ve sanat alanındaki çalışmaları çok önemsiyorum. Antalya'da sanatın daha üst düzeyde olması için üniversite olarak desteğimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yöndem ise "Katılımlarıyla bizleri mutlu eden sayın rektör ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yine aramızda bulunan, Patara adı antik kent olarak dünyada biliniyorsa, değerli Prof. Dr. Havva İşkan hocamızın çabalarıyla gerçekleşmiştir, kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler de Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı olarak buna atfen bir sergi hazırlamak istedik. Her yıl yaptığımız geleneksel öğretim elemanları sergimizi bu sene Patara'ya atfetmek istedik. Serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm kıymetli hocalarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NİN İLK KAZISI

Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ise "Patara Akdeniz Üniversitesi'nin ilk kazısıdır. 1990 yılından bu yana çalışmalarımızı bu çatı altında sürdürüyoruz. Akdeniz Üniversitesi, dünya çapında bir marka haline gelen Patara adının Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte iki gerçek sahibinden biridir" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, 48 öğretim elemanının 48 eserinin yer aldığı sergiyi gezdi. Küratörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başbuğ'un yaptığı sergi, 17 Haziran gününe kadar ziyaret edilebilecek.

DHA