AÜ’DE MEDYA ÇALIŞMALARI SEMPOZYUMU
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu düzenlendi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyumda “Dijital Çağda İletişim Araştırmaları” ele alındı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu düzenlendi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen sempozyumda “Dijital Çağda İletişim Araştırmaları” ele alındı.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu (IMS 2022), 16-18 Mayıs tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Çevrim içi olarak düzenlenen ‘Dijital Çağda İletişim Araştırmaları’ temalı sempozyumda, 14 farklı ülkeden ve 24 farklı üniversiteden katılımcı, iletişim disipliniyle ilgili farklı alanlarda yürütmüş oldukları araştırmalarını paylaştı.
“İLETİŞİMDE YAŞANAN DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYACAK”
4. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Video konferans yoluyla konuşma yapan Rektör Özkan, dijital iletişim teknolojilerini açıklamak için yeni yollar ve araştırmaların gerekliliğine vurgu yaparak; “Farklı geçmişlere sahip uluslararası araştırmacıları iletişim biliminde yaşanan dönüşümleri tartışmak üzere bir araya getirmek amacıyla gerçekleştirilen sempozyumun, hepimizin aklındaki bazı soruları yanıtlamakla kalmayıp, aynı zamanda yeni ve verimli soruların yeşermesine zemin hazırlayacağına inanıyorum” dedi. Emeği geçen İletişim Fakültesi mensuplarına teşekkür eden Rektör Özkan, 5. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu’nu, Antalya’da yüz yüze yapmayı umduklarını ifade etti.
“ULUSLARARASI BİR FORUM”
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Ebren ise IMS 2022’nin iletişim alanı ile ilgili farklı disiplinlerden akademisyenlerle uygulayıcıların deneyimlerini ve bilgilerini paylaşmak için uluslararası bir forum olduğunu dile getirdi. “Sempozyumun tüm paydaşlarına, dijital çağda iletişim araştırmalarında önemli ilerlemeler getirmesi için yeni yollar açacağına inanıyorum” diyen Ebren, pazarlama, yapay zekaya, sosyal medyada temsil, algoritmik markalaşma gibi pek çok farklı konuda açılış konuşmaları yapacak 5 farklı ülkeden 5 önemli konuşmacıya ve iki gün boyunca toplam 8 oturumda bildiri sunacak katılımcılara teşekkürlerini iletti.
“BELÇİKA, MACARİSTAN, GÜNEY KORE VE ABD’DEN KATILIM”
Açılış konuşmalarının ardından, sempozyumun ilk günü Türkiye’nin yanı sıra Belçika, Macaristan, Güney Kore ve ABD’den de katılım sağlayan onur konuklarının sunumları ile başladı. Belçika Louvain Katolik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Valérie Swaen, ‘Pazarlama iletişimi kurumsal sosyal sorumluluğa katkı sağlar mı ya da kurumsal sosyal sorumluluk pazarlamaya katkı sağlar mı?’ başlığını taşıyan sunumu ile konuşmasını gerçekleştirdi. Sonrasında, Macaristan’daki Budapeşte Corvinus Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tams Bokor, ‘Zeki öğrenci veya kötü komşu? Yapay zekaya ilişkin gündelik anlatılar ve yapay zekanın insanlıkla ilişkisi’ başlıklı konuşmasını gerçekleştirirken Macaristan’da yürütülmüş araştırma bulgularını paylaştı. Öğleden önceki son onur konuğu konuşmaları oturumunda Güney Kore’deki Hallym Üniversitesi’nden Prof. Dr. Michael Prieler ise ‘Sosyal Medya ve Temsil’ başlıklı konuşmasında gelenekselden dijitale geçişte medya temsillerinin ‘temsil’den ‘öz-temsil’e dönüştüğüne vurgu yaptı.
“GÜNCEL ÖRNEKLER ÜZERİNDEN TARTIŞILDI”
Onur konuğu konuşmalarının öğleden sonraki ikinci oturumunda Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emre Toros, ‘Dijital çağda iletişim araştırmaları: nerede yanlış gitti ve nasıl düzeltebiliriz?’ başlıklı konuşmasında dijital çağdaki iletişim araştırmalarında karşılaşılan sorunların nereden kaynaklandığına ve çözümü noktasında nelerin yapılabileceğine ilişkin tartışmalar yürüttü. Son olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Robert Kozinets ise ‘Algoritmik Markalama: 2020’lerde Pazar İletişimini Anlamak’ başlıklı konuşmasında Facebook ve Google gibi şirketlerin algoritmalar kullanarak yürüttükleri markalama süreçlerini güncel örnekler üzerinden tartıştı.
“PANDEMİYİ DEĞİL DİJİTAL İLETİŞİMİ KONUŞMAK İSTEDİK”
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve IMS 2022 Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Deren Van Het Hof, pandemi sürecinde dijital iletişim teknolojileriyle yeni deneyimler kazanıldığını belirterek, “Açıkçası dijital iletişim teknolojilerini merkeze almak istedik; yeni ne öğrendik ve bu yenilikler ne tür sorulara sebep oldu, bu deneyimler yeni ne tür araştırma alanları açtı bizlere. Pandemi nedeniyle ortaya çıkan soruları, yeni yöntemlerle araştırma konusunda yapılabilecek iletişim çalışmalarını odağımıza aldık ve özellikle farklı araştırmalara yer vermeye çalıştık” dedi.
14 farklı ülkeden ve 24 farklı üniversiteden iletişim disipliniyle ilgili çalışmalar yürüten katılımcılar, 4. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu aracılığıyla çevrimiçi olarak bir araya geldi. 16-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşen sempozyumda, onur konuklarının açılış sunumlarının ardından ikinci ve üçüncü günde gazetecilik, sosyal medya, medya okuryazarlığı, bağımlılık, toplumsal cinsiyet ve eğitim, halkla ilişkiler ve siyaset konularında toplam 25 bildirinin sunumu gerçekleştirildi.
İHA
Manavgat Öğer Ortaokulu tarafından düzenlenen Ramazan şenliği keyifli dakikalara sahne oldu. Okul öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı gösteriler izleyenlerden tam not aldı.
Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya Kent Konseyi tarafından düzenlenen 21. Yüzyılda Antalya Çalıştaylarının açılış töreni gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, devlet korumasındaki çocukların sağlık, eğitim ve gelişim süreçleri desteklenecek.
Sağlık Bakanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı arasında imzalanan “Acil Durumlarda Türk Arama Kurtarma Bölgesi İçerisinde Tıbbi Tahliye Faaliyetlerinin Yürütülmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Manavgat’ta görev yapan 112 Acil Sağlık ve UMKE personeline eğitim verildi.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun (TÜSF) düzenlediği, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın da katıldığı 2025 Yılı Üniversiteler Planlama ve Koordinasyon Toplantısı, 21-23 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.
Giresun’da düzenlenen Okul Sporları Hentbol Genç Kızlar Türkiye Birinciliğinde Türkiye şampiyonu olan Antalya 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u ziyaret etti.
Akdeniz Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından “Öğrencilerini Kariyer Gelişiminde En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite Ödülü”ne layık görüldü.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret etti. Ziyarette gelece yönelik projeler ve iş birlikleri üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
Dünyanın ilk rahim nakli ve Türkiye’nin ilk yüz ile çift kol nakli gibi birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan Prof. Dr. Ömer Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nden Türkiye Bilimler Akademisi’ne (TÜBA) Şeref Üyesi seçilen ilk akademisyen oldu.
Akseki Şahinler Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Akseki Anadolu Lisesi öğrencilerine Ankara gezisi düzenlendi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz