AÜ’DE HEMŞİRELER KEPLERİNİ ATTI
Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.
Gazi Mustafa Kemal Spor Salonunda düzenlenen törene Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Turhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı ve Prof. Dr. Cengiz Toker, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özer, Tıp Fakültesi Dekanı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aylin Fidan Korcum Şahin, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Selma Öncel, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Özge Turhan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Kamile Çelik, Genel Sekreter Ali Evren İmre, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Başkanı Sükran Çiloğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Çağla Evrim Erkal, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.
“MESLEK AŞKINIZI KAYBETMEYİN”
Törende açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, “Bir Hekim olarak çok güzel bir mesleğe adım attığınızı size söylemek isterim. Bu dünyada en güzel şey bir insana yardım edebilmek, yarasını sarabilmektir. Meslek aşkınızı asla kaybetmeyin. Her fırsatta kendinizi yenileyin. Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nin kaliteli eğitiminin farkını her zaman hissedeceğinizden, diplomanızın hakkını ise insanlığa en iyi şekilde hizmet ederek ödeyeceğinizden hiç şüphem yok” diye konuştu.
“218 HEMŞİRE MEZUN OLUP ANT İÇTİ”
Törende konuşan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özer, “Sevgili öğrenciler, hayatımız boyunca çeşitli duygular yaşadığımız anlar olur. Bugün ise hep birlikte hayat boyu unutamayacağımız çok özel anları yaşıyoruz. Pandemi dönemini de kapsayan dört senelik keyifli, verimli, bir o kadar da zor ve meşakkatli eğitimimizi tamamlayarak bugün Türkiye’nin en güçlü fakültelerinden birinden hemşire olarak mezun olmanın haklı kıvancını yaşadığınızı düşünüyorum. Üniversite yaşamında öğrendiğiniz bilgi ve becerileri sürekli geliştirerek insanlığa hizmet için unutulmayacak çalışmalara imza atmanızı temenni ederim” ifadelerini kullandı.
2020-2021 Eğitim Öğretim dönem birincisi hemşire Zahide Uçar’ın Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Turhan’dan mezuniyet belgesini aldığı tören, mezun hemşirelerin eğitim öğretim hayatları boyunca yaşadıkları özel anların fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ile devam etti. Bu yıl 218 hemşirenin mezun olduğu tören mezun hemşirelerin geleneksel kep atma töreniyle son buldu.
HABER MERKEZİ
Haftalık hava durumu tahminlerini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, “Antalya’da önümüzdeki iki gün boyunca yağışı göreceğiz sağanak ve yer yer gök gürültülü. Sağanak yağış gerçekleşecek salı ve çarşamba günü. Perşembe ve cuma günü ise yağış ara verecek fakat Antalya'da hava sıcaklığı genellikle 17 ile 19 derece arasında seyredecek” dedi.
AK Parti Antalya heyeti, Antalya Valisi Hulusi Şahin’i ziyaret ederek Kaş’ta artan kaçak villa yapıları ve ilçe genelindeki sorunları görüştü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 7 Nisan Pazartesi günü Antalya’nın hava durumu parçalı çok bulutlu olması tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 7 Nisan Pazartesi günü Antalya’daki 10 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Antalya'da 9 günlük bayram tatilinin son gününde tatilciler ve kent sakinleri Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Kimi vatandaşlar denize girerken, kimileri ise sahilde kitap okuyup kumsalda oturmayı tercih etti.
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nda eski genel başkanların adı okunurken Deniz Baykal’ın adının pas geçilmesi büyük tepkiye neden oldu. Bu durumun üzüntü verici olduğunu söyleyen CHP’li eski milletvekili Yılmaz Ateş,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binalarının açılışını 12 Nisan’da gerçekleştirecek.
Yurdun birçok yerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken Antalya’da da Ramazan Bayramı tatilinde hava, parçalı ve çok bulutlu olacak.
Gençlerin yeni medya ve dezenformasyon farkındalığının artırılmasını amaçlayan “Gençler Arası Medya ve İletişim Projesi” (GAMİP) Antalya Çalıştayı sona erdi.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 6 Nisan Pazar günü Bayram tatili devam ederken, Antalya’daki 6 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz