AÜ’DE BAŞIBOŞ 'KÖPEK' DEHŞETİ

Akdeniz Üniversitesi merkez yerleşkesinde gruplar halinde dolaşan sayısız köpek kimi öğrenciye saldırırken, kimisine ise kovalayarak korku dolu anlar yaşatıyor. Yetkililere, bir türlü seslerini duyuramayan öğrenciler, bir an önce köpek sorununun çözüme kavuşmasını istiyor.

Ahmet ARĞILLI- Fatma ARSLAN  

Konyaaltı ilçesinde bulunan Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) sokak köpeklerinin yarattığı sorunlar her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bir süre önce sayıları artmaya başlayan ve bazı bölgelerde gruplar halinde dolaşan sokak köpekleri, üniversitede eğitim gören ve KYK yurtlarında kalan öğrencileri tabiri caizse canından bezdirdi. Üniversite içerisinde bir türlü çözüme kavuşmayan sorun nedeniyle zorlu günler yaşayan öğrenciler, özellikle gece saatlerinde yoğunlaşan köpekler nedeniyle artık üniversite içerisinde gezerken bile tedirgin oluyor. Öğrencileri rahatsız eden ve kovalayan köpekler bazı öğrencileri ısırırken, bisikletli ve motosikletli öğrencilere ise kazalar yaptırdı. Üniversite içerisinde artık yalnız yürüyemeyen öğrenciler, son dönemde saldırganlıkları daha da artan köpekler için bir an önce yetkililerin önlem almasını istiyor.

“BÜYÜKŞEHİR TOPU İLÇE BELEDİYEYE ATTI”

Kendisinin de bu köpekler nedeniyle korku dolu anlar yaşadığını belirten K.Ü., ardından hemen yetkililerle iletişime geçtiğini söyledi. K.Ü., “Üniversitenin öğrenci sayfalarına, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ve resmi hesaplarına bu konu ile ilgili şikayetimi yazdım. Büyükşehir belediyesi bu konunun ilçe belediyeyi ilgilendirdiğini söyledi. Konyaaltı Belediyesine ve üniversitenin öneri-sorun formuna başvurdum. Üniversiteden dönüş yapılmadı. Konyaaltı Belediyesi ise iki köpeğin üniversiteden alındığı, diğerleri için ise kontrol yapılacağı şeklinde dönüş yaptı. Bu süreçte başka arkadaşlarım da şikayette bulundu. Onlara da üniversiteden köpeklerin toplanıp aşılanarak, kısırlaştırıldıktan sonra bulundukları yere geri gönderileceği söylenmiş. Bazı köpeklere işlem yapılmış ancak biraz önce Atatürk Konferans Salonu önünde 4-5 köpek gördüm. Buradaki köpekler nedenini anlayamadığımız bir şekilde saldırganlar. Bir an önce bu sorunun çözüme kavuşmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KÖPEKLER YÜZÜNDEN DÜŞÜP YARALANDIM”

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi S.M. ise, üniversitede köpeklerin gruplar halinde dolaşarak yoldan geçenlere saldırdığını dile getirdi. S.M., özellikle motosikletli ve bisikletli öğrencilerin zor anlar yaşadığını vurgulayarak, “Bu sorunu neredeyse her gün yaşıyoruz. Ben üniversite içerisinde çoğunlukla bisiklet kullanıyorum. Köpekler sürekli bizi kovalıyor. Bir kez bu nedenle düşüp yaralandım. Allah’tan çevremde insanlar vardı da köpekleri uzaklaştırdılar. Bu olayda dizimden sakatlandım. Bir öğrencinin geçen günlerde bacağını ısırmışlar. Yakın bir arkadaşım köpeklerden kurtulmak için arabanın üzerine tırmanmak zorunda kaldı. Geçen gece bir grup köpek bir arkadaşımızı sıkıştırdı ve saldırdı. Kimse ona yardım edemedi, koşarak kurtuldu. Bu artık büyük bir sorun haline geldi” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR MÜHADALE YAPILMIYOR”

Belediyelerin ve üniversitenin bu soruna müdahale etmediğine dikkati çeken S.M., “Rektörlük bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Belediyedekiler ise yapabilecekleri bir şey olmadığını söylüyorlar. Köpeklerin bir barınağa götürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Kampüs içerisinde bile onlara özel bir alan oluşturulabilir. İsteyenler gidip onları sevebilir, biz de bu sorunları yaşamayız”