ATSO SEÇİMLERİNDE SİYASET RENK VERDİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri için heyecan giderek artıyor. Seçim tarihinin 1 Ekim olarak açıklanması ile renklerle verilen mesaj siyasete de yansımış gibi. ATSO’nun mevcut Başkanı Davut Çetin’in KIRMIZI, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı ve ATSO Başkan Adayı Ali Bahar ise MAVİ rengi seçti.

Elbette seçime giren iki kişi değil. Dış kulvardan yarışa katılan ve ilk kez benim dillendirdiğim Reşat Güney ise BEYAZ rengi tercih eden son aday oldu. Başka aday çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum. Ancak ne yapacakları belli olmayan bir de SARI renk ile sosyal medyada ATSO seçime katılan bir grup var. Elbette bir amaçları vardır.

Benim geçen hafta seçimlerle ilgili RENKLERİN DİLİ konusundaki yazım sanırım anlaşıldı. Kimin ne mesaj vermeye çalıştığı açık ve net olarak belli oldu. Ama ya SİYASET? İşte bu mesele çok ama çok karışık, parçalı bulutlu. Bir günde dört mevsimi yaşayabilen bir Antalya’nın havası gibi. Sabah başka, öğlen başka, ikindi başka, akşam daha bir başka!

Seçim için sahaya çıkmış 3 ada var ama siyaset 2’ye bölünmüş. Sadece siyaset dünyası mı? STK’larda aynen öyle. Bir bölümü bir adayı diğer bölümü öbür adayı destekliyor veya öyle görüntü veriyor. Şimdi gelelim ATSO seçiminde SİYASETİN ve STK’ların rengine. Tabi bu yazdıklarım sadece duyum. Önce siyasetten başlayalım. Kimin kimi desteklediğine.

AK Parti bu konuda ikiye bölünmüş. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve yakın arkadaşlarının MAVİ listedeki adayı destekliyor görüntüsü hakim. Çünkü en yakındaki isimler bu listelerde yer alıyor.  Cumhur İttifakı’nın bazı milletvekilleri ise RENK vermeden MAVİ’yi destekliyor lafı ortalıkta dolaşıyor. Hoş vekiller iki tarafı üzmemek için çok hassas davranıyorlar.

CHP’li Muratpaşa, Konyaaltı ve Döşemealtı’nın belediye başkanları da MAVİ’ye tercih etmişler. Kendileri bizzat açıklamıyor ama verdikleri fotoğraflar öyle anlatıyor. STK’larda durum biraz farklı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) açık ve net destek veriyor MAVİ listelere. Başkan Boğaçhan Göksu da listelerde var.

Hatta MÜSİAD üyeleri ve Muhteşem Kabasakal başkanlığında kurulan ATİB’de MAVİ listeye destek veriyor. Destek öte listede yer alıp bizzat çalışma yürütüyorlar. ANSİAD ise hem MAVİ hem de KIRMIZI listenin adaylarını dinliyor. Renk vermiyorlar ama GRİ bir duruş sergiliyorlar. Zamanla renk vereceklerinden hiç şüphem yok.

Gelelim KIRMIZI’ya. Şuana kadar eski yönetimde yer alan AK Partililer yine listelerde. Yani Cumhur İttifakı’nın bölünmüş diğer tarafı KIRMIZI listeleri destekliyor. Eski CHP’li bir yönetici olan Davut Çetin’e bazı CHP Milletvekilleri sıcak baksa da açık renk vermemeyi tercih ediyorlar. Tıpkı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yaptığı gibi!

Asıl kimin MAVİ’yi kimin KIRMIZI’yı destekleyeceği projeler açıklandıktan sonra son düzlükte yani seçime birkaç gün kala netleşecek gibi.Lakin Antalya’nın bazı önemli isimlerinin işaret edeceği renk çok önemli. Nedeni ise onların ve etrafındakilerin belirleyici akil özelliklerini inkar edemeyiz.

Bana RENK dünyası ile bilgiler geldikçe bende sizlerle paylaşacağım. Ama benim rengim rengimde var tabi. TURUNCU. Antalya’nın tarafsız bölgesi TURUNCU KOLTUK’a herkesi bekliyorum.

ALKIŞLAR SERT VE ÇETİN’E

Dün tüm ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da 2022-2023 eğitim öğretim döneminin ilk ders zili çaldı. Ancak Özpınarlar Fahrettin Sert İlkokulu’nda daha bir farklı çaldı. Gönlünü eğitime açan hayırsever Fahrettin Sert tarafından yaptırılan 24 derslikli Özpınarlar Fahrettin Sert İlkokulunun açılışı yapıldı. Öylesine güzel bir okul gibi kolej gibi maşallah.

Bu okulda okumak ayrı bir zevk olacak çocuklar için. Küçücük yüreklere büyük umutların tohumunun atılacağı okul asıl spor salonun bitirilmesi yanına lise açılması ile kampüs havasında olacak. İşte işadamlığı, gerçek hayırseverlilik bu olsa gerek. Bana göre eğitime yapılan yardım ve yatırım cesaret ister, yürek ister. Çünkü sadece hayır yapmakla değil ülkenin geleceğine katkı koymuş olunuyor.

Bu nedenle Özpınarlar olarak bilinen Sert ailesine ne kadar teşekkür etsek azdır. Sadece bir ilkokul değil bir spor salonu ve bir lise için de aynı alanda kolları sıvamış durumdalar. Bir başka örnek hayırseverimizde 11 milyon 777 bin liralık ihaleyi alıp rekor kıran Elmalı Güreş Ağası işadamı Hakan Çetin ve kardeşi Gökhan Çetin. Güreşle birlikte eğitime el attılar.

Vali Ersin Yazıcı’nın dediği gibi, “Antalya’mız iklimi ve doğasıyla olduğu kadar hayırseverleriyle de şanslı bir şehir.” Çetin kardeşler de bizim için bir şans. Onlarda, Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu’na basketbol ve voleybol sahası ile Muratpaşa ve Şehzade Korkut Yurtlarına tenis kortu yaptıracak. Gençlere armağan edecekler.

Her şey eğitim için, her şey vatan için. Keşke her işadamı böyle örnek davranışta bulunabilse., Her yer güllük gülistanlık olurdu. Değil mi?