ATSO SEÇİMLERİNDE BİRİ BİZİ KANDIRIYOR!

Ekonomi, döviz, Rusya-Ukrayna savaşı, artan ev kiraları ve konut fiyatları, turizmde yakalanan trend veya Yunanistan’ın adalara yaptığı yığınak hepsi vız geldi tırıs gitti.

Çünkü Antalyalı patronlar bir ayı aşkın süredir işi gücü bırakıp Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimine kilitlendi. Varsa yoksa ATSO Başkanlığı ile yatıp kalktılar.

Antalya belki uzun yıllardır ilk kez böylesine çekişmeli bir ATSO seçimine tanıklık etti. Çünkü bu seçime siyaset dış kulvardan destek verip belirleyici bir rol oynamaya çalıştı.

Tüm bu yaşananlar içinde ATSO seçimleri 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirildi. 49 grupta gidilen seçimde 283 meslek komitesi ve 117 meclis üyesi belirlendi. Mesele bundan sonrası!

Kırmızı liste ile seçime giren Davut Çetin 65 meclis üyeliğini kendilerinin, 52 meclis üyeliğini ise mavi liste ile seçime giren Ali Bahar’ın kazandığını açıkladı.

Hemen akabinde Ali Bahar açıklama yaptı. Bahar ise 66 meclis üyeliğini aldıklarını, müzakereler ile bu sayının artabileceğini duyurdu.

Dün öğleden sonra Ali Bahar görüntülü bir açıklama daha yaptı. Bahar, bu kez de mavi renk olarak 22 grup ve 52 meclis üyeliği, kırmızı listenin ise 21 grup 51 meclis üyeliği kazandığını açıkladı.

Bahar, 6 grupta 14 üyenin seçimi bağımsız renklerle kazandığını açıklamasında dağılımı da şöyle açıkladı: 2 yeşil, 1 turuncu, 1 fuşya, 1 beyaz ve 1 de kırmızı-beyaz. İki aday 4 farklı açıklama.

Seçim yapıldı bitti. Peş peşe açıklamalar geldi. Ancak ilk açıklamasında rakamlar veren Davut Çetin’in geç saatlerde videolu mesajında rakam vermemesi dikkatimi çekti.

Sonra rakamlar tekrar revize edildi. Sçimi iki adayda kazanmış! Ya bizim kafamız karışık ya Çetin ile Bahar’ın. Ya da ATSO seçimlerinde adaylardan Biri Bizi Kandırıyor (BBK) (mu)!

Bana göre yapılan açıklamalar verilen rakamlar bir yana ATSO Başkanı ve Yönetimi’ni asıl 117 Meclis Üyesinin oyları belirleyecek. O da bu hafta içinde yapılacak seçimle.

Sonuçlara 3 günlük bir itiraz süresinin ardından 6 Ekim Perşembe veya en geç 7 Ekim Cuma günü ATSO’nun yeni başkanı belirlenmiş olacak. Ancak bu süre zarfında neler neler olacak.

Öncelikle şunu belirteyim ki iki adayında verdiği rakamların çok önemi görünmüyor. Ortada bağımsız olarak seçime girip yeşil listelerden seçilenler sonucu ve başkanı belirleyecek.

İşte bu nedenle dünden itibaren pazarlıklar başladı. Kimlere ne vaatler verildiğini bilmiyorum. Lakin bazılarına önemli taviz verildiği veya verileceği açık ve net. Benim bildiğim bu.

Tabi bunların birde parasal mevzular var. Koskoca işadamları, kentin ekonomisini yönetenlerin bu işe tevessül edeceğine inanmıyorum ama eğer olursa da hiç şaşırmam.

Parasal konuda net bir bilgiye ulaşırsam da buradan açık ve net bir şekilde ifşa edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü böyle bir çirkinlik olacağına seçimi kaybetsinler daha iyi.

Bu arada önemli bir konu var. Mavi listenin net kazanını Muhteşem Kabasakal oldu. Sarı Gruptaki bazı reklamcılar Muhteşem’in çekilmesi halinde destek sözü vermişti!

Ali Bahar için listeden çekilen Muhteşem Kabasakal büyük jest yapıp gönüllere taht kurdu, Sonuç; Muhteşem’i istemeyenler seçimi kaybetti. Umarım vicdanları rahattır.

Son söz; önemli olan kimin başkan olacağından çok, ATSO’nun yeni dönemde şehre neler katacağıdır.

KATLİAMIN SORUMLUSU KİM?

Geçen cuma günü Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek Mahallesi’ndeki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kan donduran bir vahşet yaşandı.

Tel örgüleri aşıp merkezdeki kedi evine giren pitbull cinsi 3 köpek, buradaki 12 kediyi telef etti. Buraya kadar sıradan bir vaka olarak görünse de maalesef öyle değil.

Öyle kısa bir açıklama ile geçiştirilecek bir katliam değil bu! Belediye, 2’si çipli 3 köpek sahibi hakkında suç duyurusunda bulunup, güvenlik görevlisini açığa almış. Mış mış mış.

Yahu kardeşim, madem güvenlik görevliniz güvensiz birisi niye böyle bir yere diktiniz o adamı. Madem o bakımevi güvensiz bir yer niye o hayvanları orada kafese koldunuz?

İhmal mi var, bilerek mi yapılmış elbette devletin ilgili makamları araştırıp sorumluları bulacaktır. Ancak son dönemde buna benzer olayların arttığı Muratpaşa sabıkalandı.

Canım Muratpaşa hayvan dostu olmaktan çıktı. Hayvanlar için güvensiz bir yer haline gelen ilçenin insanlar için güvensiz hale gelmesi de an meselesi gibi.

Bu işler öyle kedi köpeği kucağa alıp sevmekle olmuyor. Bakalım bu ayıp nasıl temizlenecek. Bekleyip göreceğiz.

BİR BU EKSİKTİ

Muratpaşa ilçesinin Güzeloluk Mahallesi’nde bir gecekondu önüne asılan pankart epey dikkat çekti. Sosyal medyada baya tren oldu bu pankart görüntüsü.

‘5 çocuk ve üstü Suriyeli aileyi kiralık gecekondu’ yazılı pankartı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Oysaki Antalya Suriyeli ailelerin yerleşimine kapılı bir şehir! Resmiyette.

Ancak bu işin böyle olmadığı sanırım bu pankart ile bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Provokasyon mu yoksa gerçek mi bilemiyorum ama çok düşünülmesi gereken bir pankart bu.

HESABI SORULDU MU?

Demre’de düzenlenen 1. Drift Festivali’nde yaşanan bu görüntüler epey konuşulmuştu. Hatta Belediye Başkanı Okan Kocakaya, “Haberim yok. Bunun hesabını sormazsam namerdim” demişti.

Aradan bir hafta geçmesine rağmen hesap soruldu mu sorulmadı mı bilmiyoruz ama dansçı kızın açıklamalarına cevap verilemediğini, organizatörün susturulduğunu net biliyoruz.

Peki, madem hesap sorulacaktı geç kalınmasın. Çünkü enflasyonun yaşandığı günlerde hesap kabarırsa sormakta tahsil etmekte hayli güç olur. Yoksa halk hesabı acı sorar ve ödetir.

Benden hatırlatması.