‘ATSO’ ÖNÜNDE ÜST GEÇİT KRİZİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) talebi üzerine hizmet binası önüne yaptırılan, sorumluluğu ise “Çevre” ödüllü Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan üst geçit, hırsızlar tarafından talan edilirken, aylardır bakımsızlıktan çürüyor.

Ahmet ARĞILLI/Fatma ARSLAN

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasınca (ATSO) Menderes Türel döneminde binaya ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla ATSO binasının hemen önüne, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne özel talepte bulunarak yaptırılan üst geçitte bir süredir bakımsızlık nedeniyle çeşitli sorunlar yaşanıyor. Üst geçide, bakımsızlıktan arızalanan ve hırsızların demirlerini çaldığı harabe haldeki asansöre, açık şekilde bırakılan asansör boşluklarına, kirliliğe ve tüm şikayetlere rağmen aylardır müdahale edilmiyor.

ASANSÖR BOŞLUKLARI AÇIK DURUYOR

Vatandaşlardan alınan bilgiye göre, bakım ve onarım sorumluluğu geçtiğimiz gün ATSO tarafından Kente Önem Katanlar (KÖK) Ödülleri’nde “Çevre” ödülüne layık görülen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait üst geçitte bir süre önce bakımsızlıktan arızalanan asansörlerde hırsızlık olayları yaşanmaya başladı. Hırsızlar üst geçitte bulunan asansörlerin önce iç mekanizmalarını sonra ise demirlerini çaldı. Hırsızlık olayları sonrası ise büyükşehir belediyesi yenileme çalışmaları yerine ilginç bir yöntem tercih etti. Asansörlerin yukarıda bulunan kapıları panolarla kapatılırken, zeminde bulunan ve içi cam parçaları ve çöplerle dolu asansör boşluğunu gözler önüne seren kapılar kapatılmadı.

Üst geçidi kullanan vatandaşların çok sayıda yazılı ve sözlü şikayetlerine rağmen bölgede henüz hiçbir çalışma başlatılmazken, bu durum hem üst geçit asansörlerinin çöp yığınları ile dolmasına hem de engelli ve yaşlı vatandaşların mağduriyetine neden oluyor.

“ENGELLİ VATANDAŞLAR YOLDAN DÖNÜYOR”

Bölgedeki üst geçidi sıklıkla kullanan Sevil Karakütük Lider Medya’ya yaptığı açıklamada, üst geçidi kullanan vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşadığını anlattı. Karakütük, uzun zamandır Gazi Bulvarı’nda çalıştığını söyleyerek, “Bu durum nedeniyle üst geçidi kullanamıyoruz. Sıcak havalarda, kış aylarında ve yağmurlarda çok zorlandık. Ben bu durumda çok şikayetçiyim. Asansör bozuk olduğu için engelli vatandaşlar yoldan geri dönüyor. Yaşlılarımız bu merdivenleri hiç çıkamıyor” diye konuştu.

“ATSO ÇÖZÜM SAĞLAYABİLİRDİ”

Diğer bir vatandaş ise, “Üst geçidi ilk kez kullandım ve bu durum gözüme çarptı. Asansörler kapatılmış ama çözüm bu olmamalı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası talep ettiysek bu asansörleri kendileri bile çözüm sağlayabilirdi. Engelli ve yaşlılar mağdur edilmemeliydi” dedi.