ATSO’da hüzünlü ‘Başkanlık’ seçimi

Kemer’de geçirdiği trajik tekne kazası sonucu yaşamını yitiren Ali Bahar’dan boşalan ATSO Başkanlığı için ATSO yönetim kurulu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliği” uyarınca yeni başkanı belirlemek üzere cuma günü toplanıyor.

Geçtiğimiz cuma günü meydana gelen vahim olayda  'Alber' adlı teknesiyle çocukluk arkadaşı M.S.Ç. ile birlikte denize açılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, marinaya yanaştıkları sırada teknede oturmak için kullanılan bir parçanın denize düşmesi üzerine suya atladı. Tekneyi kullanan yakın arkadaşı M.S.Ç. durumu fark etmeden manevra yapınca Bahar, motor pervanelerinin arasında kaldı. Ali Bahar'ın yaralandığı fark edilince 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Botu yönlendirildi. Sudan çıkarılan Bahar, hızla kıyıya getirildikten sonra ambulansla Kemer'deki özel bir hastaneye götürüldü. Vücudunun büyük kısmında yara ve kesikler oluşan Ali Bahar'ın kalbinin durduğu ve yoğun kan kaybettiği belirlendi. Müdahale edilen Bahar, tüm çabaya karşın hayatını kaybetti. Gözaltına alınan M.S.Ç. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.


İSMİ LİSEYE VERİLECEK 

İş dünyasını yasa boğan Bahar’ın ölümünün ertesi günü ATSO Binası’nda cenaze töreni düzenlendi. Bahar'ın Türk bayrağına sarılı tabut içindeki cenazesi gözyaşlarıyla Konferans Salonu'ndaki sahneye getirilirken eşi, çocukları, kardeşleri, aile yakınları ve sevenlerinin gözyaşlarını tutamadı. ATSO'daki törenin ardından Ali Bahar'ın cenazesi, Uncalı Mezarlığı’na götürüldü. Burada ikindi vakti kılınan cenaze namazı Bahar, sonsuzluğa uğurlandı. Bahar’ın adının AOSB’ye yaptırdığı liseye verileceği bildirildi.


ATSO’YA YENİ BAŞKAN

Geçirdiği trajik kazası sonucu yaşamını yitiren Ali Bahar’dan boşalan ATSO Başkanlığı için ATSO Yönetim Kurulu, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliği” uyarınca yeni başkanı belirlemek üzere 26 Temmuz Cuma günü toplanıyor. Ali Bahar’ın vefatının ardından gerçekleşecek ilk yönetim kurulu toplantısında, ATSO’nun yeni başkanı belli olacak. Cuma günü yapılacak mecliste Ali Bahar’dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine yedek yönetim kurulu üye listesinden Behçet Ülker’in getirileceği öğrenildi. Ali Bahar’ın aynı zamanda başkanı olduğu Antalya Ticaret ve Sanayi Bölgesi’nde de seçim yapılacak.