ATSO BAŞKANI DAVUT ÇETİN LİDER TV'YE KONUŞTU!

ATSO Başkanı Davut Çetin Lider TV’de yayınlanan Gündem Özel programında önemli açıklamalarda bulundu. Çetin, Antalya’nın imalat ve üretimde iyi olduğunu, pandemiye rağmen turizmin ayakta kaldığını açıkladı.

 

Gazeteciler İbrahim Okumamış ve Ahmet Demir’in ‘Gündem Özel’ programına konuk olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin gündemle ilgili soruları cevapladı. Pandemi döneminde Antalya ticaretinin durumunu değerlendiren Çetin, Antalya’nın imalat ve üretimde iyi olduğunu, pandemiye rağmen turizmin ayakta kaldığını açıkladı. 

ALINAN KARARLARI DEĞERLENDİRDİ

Kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasının, turizm sezonu açılana kadar esnafa rahat bir nefes aldıracağını söyleyen Başkan Çetin, “Alınan kararlar kapalı olan işletmelerimize nefes aldırdı. Sezon açılana kadar kısa çalışma ödeneği Antalya için çok iyi olacak. En azından insanların nefes almasını sağlayacak. İşveren ve işçi karşı karşıya kalacaktı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya için çok iyi bir karar” diye konuştu.

“DÖNÜŞLERİ MUHTEŞEM OLACAK”

Antalya’daki turizm sektörünü değerlendiren Başkan Çetin, “Antalya’daki deniz, kum, güneş, otel dünyanın hiçbir yerinde yok. Geçtiğimiz yıllarda Rusya ile yaşadığımız krizde turistler başka ülkelerden umduklarını bulamadılar. Krizin sona ermesiyle beraber Rusya kanadından Antalya’ya yığılma olmuştu. Yine benzer bir tabloyla karşılaşacağız. Dönüşleri muhteşem olacak” diyerek turizmden umutlu olduğunu söyledi.

TANITIMLARLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME

Zincir marketlerden alışveriş yapmayın çağrısında bulunan Çetin, “Durumu iyi olan vatandaşlarımız lütfen mahalle esnafından alışveriş yapsın. Mahalle esnafı kazansın. Zincir marketler zaten kazanıyor” dedi. Turistleri ve yerli turisti şehre kazandırmak için yaptıkları Batı Antalya uygulamasıyla ilgili bilgi veren Başkan Çetin, “Yaptığımız mobil uygulama ile kültür, doğa gibi yerlerde turistin geleceği yerleri işaretledik. Uygulamayı kullanan kişiler çevresindeki yakın rotaları görebiliyor. Merkezde sadece Kaleiçi’nde 38 tane görmemiz gereken yerler var. Turizm sezonu haziranda açılacak diye umut ediyoruz. Bu uygulamayı gerek otellerde, gerekse havalimanlarında turistlere tanıtmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Antalya’da şehre sanatsal çalışmalara önem vereceklerini aktaran Başkan Çetin, “Kent boyamaları yapacağız. Antalya’mız daha güzel olsun diye Almanya’dan bir grupla görüşüyoruz. Valiliğin oradan Karaoğlan parkına kadar nereyi boyayabiliriz diye düşünüyoruz. Bu pilot bir çalışma olacak” dedi.

Program çıkışında ATSO Başkanı Davut Çetin tarafından, Lider Medya Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar’a Patara Antik Kenti'nin yer aldığı tablo hediye edildi.