ATİP ÜYELERİNE ‘LİDERLİK’ DERSİ

Antalya’nın etkin STK’larından ATİP’in konuğu olan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yaşam Koçu Hüseyin merviş, genç iş insanlarına ‘Liderlik ve Etkili İletişim’ konusunda sunum yaptı.

Kısa adı ATİP olan Antalya Ticaret Platformu Derneği, ATİP Akademi, ATİP Global, ATİP Ticaret Buluşmaları ve ATİP İK konseptlerinde 15 günde bir gerçekleştirdiği etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Antalya’nın en aktif STK’larından biri olan derneğin ATİP Akademi konseptinde bu hafta gerçekleştirdiği etkinliğin konuğu, Kişisel Geleşim Uzmanı ve Yaşam Koçu Hüseyin Merviş oldu. ATİP üyeleriyle Akra Barut Otel’deki kahvaltıda biraraya gelen Merviş, genç iş insanlarına ‘Liderlik ve Etkili İletişim’ başlıklı bir sunum yaptı. Covid-19’a yakalandığı için katılamayan başkan Muhteşem Kabasakal’ın yerine Başkan Yardımcısı Vedat Aydoğan’ın moderatörlük yaptığı  toplantıda “Liderlik kavramının altında yatan en önemli şey iletişimdir” diyen Merviş, liderlik ve iletişim konusunda ATİP üyelerine önemli detaylar anlattı.

NASIL LİDER OLUNUR ?

Genç patronlara, “Büyümek istiyorsanız bunu ekiplerinizle yapabilirsiniz. Tek başına şov artık geçmişte kaldı” diyen Hüseyin Merviş, liderliği ana hatlarıyla şöyle tarif etti; “Lider en basit tanımıyla, takipçisi olan insandır. Lider büyük fikirlere sahiptir. Gelişmeye açık ve geliştiricidir. Yerinizden korkuyorsanız başarılı olamazsınız. Lider kendisiyle barışıktır ve pozitif enerji yayar. Liderin duyguları bulaşıcıdır. Sizin yüzünüz asıksa personelinizin de yüzü asılır. Lider başarılıdır, sürekli öğrenir. İnsanlara inanır, hizmetkar ruhuna sahiptir. İnsanların aidiyet duygularına hitap ederseniz o zaman çok güçlü bir yapı kurabilirsiniz. Sonuç olarak lider, herşeyi bilen değil, diğerlerinin bildiğini de kabul edendir.” Merviş etkili iletişim konusundaki sunumunda da, “İletişimde sözcüklerin etkisi sadece yüzde 7’dir. Ses tonu ve tını yüzde 38, beden dili ise yüzde 55 oranda etkilidir” dedi. Sunumunu mizahi örneklerle renklendiren Merviş, daha sonra ATİP üyelerinin sorularını yanıtladı. Toplantının sonunda ise yaşgünü olan Hüseyin Merviş’e pasta sürprizi yapıldı.

HABER MERKEZİ