ATIKLARDAN SANATA KATKI

Antalya'da yaşayan sanatçı Bilge Beğde, pandemi döneminde doğa atıklarını çeşitli dekoratif süs eşyalarına dönüştürdü.

İzmit'teki bir yerel gazeteden emekli olup 10 yıl önce Antalya'ya yerleşen Bilge Beğde, güzellik uzmanlığı ve müzik çalışmalarının yanı sıra sanatın birçok dalıyla da uğraşıyor. Hobi olarak başladığı sanat çalışmalarında profesyonelleşen Bilge Beğde, sabah sporu yaptığı park ve bahçelerden topladığı ağaç dalı, ağaç kabuğu, çam kozalağı gibi atıkları atölyesinde işledi. Doğa atıkları, farklı tasarımlarla dekoratif süs eşyalarına dönüştü.

ATIKLAR SANAT ESERİ

Bilge Beğde, atık yumurta kolisi, karton kutu, tuvalet kâğıdı göbeği, kâğıt peçete, cam şişe, plastik bardak gibi atıklardan rengârenk çiçek figürleri, duvar ve kapı süsleri ile mücevher kutuları, çimentodan da nostalji araba maketleri yapıyor. Gördüğü doğa manzarasının etkisinde kalıp, ağaç dalı, ağaç kabuğu, yaprak ve çeşitli bitki köklerini değerlendirerek kompozisyon oluşturan Bilge Beğde'nin dolunaylı gece lambası tasarımları ise en çok ilgi gören eseleri arasında yer aldı.

HAYAT SANATLA RENKLİ

Sanat merkezlerinde aldığı eğitimler sonrası kendisini geliştiren, genç ve yetişkinlere özel kurslar da veren, sanat üretimlerini turistik eşya satan mağazalara pazarlayarak aile bütçesine katkıda bulunan Bilge Beğde, "Sanat insan hayatını renklendiriyor" dedi. Beğde, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle genç kız ve kadınlar, televizyondaki dizi filmleri izleyerek zamanlarını harcamamalı. Mutlaka sanatın farklı dallarıyla uğraşmalılar. Sanat, insan yaşamında önemli bir yere sahip. Sağlık açısından da çok önemli. Sanatla uğraşan kişi yaşadığı acıları üzüntüleri bir kenara bırakıyor, stres atıyor. Moral kazanıyor, huzur ve mutluluğu buluyor. Üretimler pazarlanınca da kazanç elde ediliyor, yaşam şartları bir anda değişiyor."

DHA