ATF’ye geri sayım

Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli Turizm Fuarı Antalya Turizm Fuarı’nın (ATF) basın lansmanı gerçekleştirildi. Lansmanda konuşan Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral, “Aşağı yukarı 500 civarında acenteyi kendimiz ağırlamak üzere bir hazırlığımız var. Ancak savaştan dolayı 100 yakın fire verdik” dedi.

Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli turizm fuarı olan Antalya Turizm Fuarı’nın (ATF)) basın lansmanı gerçekleştirildi. Lansmana Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral, Antalya Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Güldal Siğinç, misafirler ve basın mensupları katılım gösterdi. Düzenlenecek fuarla alakalı açıklamalar yapan Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral, fuara her geçen yıl ilginin arttığını söylerken, “Antalya Turizm Fuarı’nın beşincisini gerçekleştiriyoruz. Ve her geçen günde büyüyoruz. Bu anlamda sektör adına, şehrimiz adına ve ülkemiz adına bir katkı sunuyor olmaktan, katkı üretebiliyor olmaktan dolayı son derece gurur duyuyoruz. Gerek ekibim, gerekse bizlerle birlikte çalışan çözüm ortaklarımız için de çok sevinçliyim. Bu beş fuarı dört senede gerçekleştirdik. 2021 yılında 2 tane gerçekleştirdik. Ve bu buluşmaları da zor koşullar altında gerçekleştirdik. Ve artık dünyada da Antalya Turizm Fuarı’nın adının bir markaya dönüştüğünü söyleyebilirim. Bu fuar şehrin ve ülkenin üretimi olmakla birlikte tamamen yerli bir üretim olmasıyla da çok önemli. Ürünlerin yüzde 99’su Antalyalı esnaflar tarafından üretiliyor” diye konuştu. 



25 BİN METREKAREDE 26 BİN KATILIMCI HEDEFİ

Fuara katılımın çok yüksek olduğunu belirten Selçuk Meral, “Fuar, Türkiye turizm sektörü için ve Türkiye turizmini ilgilendiren bütün pazarların bulunduğu, dünyadaki tek fuar olmasıyla öne çıkıyor. Fuarımızda 300’e yakın katılımcı, stantlarıyla birlikte ve de alt markaları ve paydaş markalarıyla birlikte 600’ün üzerinde turizm paydaşı olan marka katılıyor. 25 bin metrekarede bu sene de 25 bin katılımcıyı hedefleyerek yola çıktık. Buradaki ilgi her sene katlanarak artıyor. Hepinizin malumu çok zor günlerden geçiyoruz gerek ülke olarak, gerekse dünya olarak. Demek ki doğru beşeler üretiyoruz” açıklamasında bulundu.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI FUARI DA ETKİLEDİ

İsrail – Filistin savaşının fuara yansımalarıyla alakalı da konuşan Meral, fuarda bir Orta Doğu oturumunun yapılacağının altını çizerken, “Aşağı yukarı 500 civarında acenteyi kendimiz ağırlamak üzere bir hazırlığımız var. Buradan biraz biraz fire verdik. Çünkü uçaklar iptal oluyor. Gelen yine de 500 olmasa da ona yakın bir sayı. Bizim bildiğimiz bunlar tabii. 2000 seyahat acentesini davet ediyoruz. Bu bağlamda savaşın fuara bir etkisi var. Fuarda aynı zamanda bir Orta Doğu oturumu yapıyoruz. Orta Doğu’nun en önemli tur operatörlerinin katıldığı ve bize taze bilgilerinin de sağlayabileceklerini düşündüğümüz bir oturum gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


“TURİZM MEMLEKET MESELESİDİR”

Antalya’daki bazı turizmcilerin sektöre gereken değeri vermediklerine değinen Meral, “Turizm memleket meselesidir. Turizmcilerin sektör adına cephede bir asker olduğunu düşünüyoruz. Ama herkes bunu hissedemiyor. Herkes nişanı doğru alamıyor. Kiminin eli titriyor. Kiminin ise tetiğe basarken kimisi de elini cebine atarken” şeklinde konuştu. 


35 FARKLI ÜLKEDEN KATILIMCI VAR

Fuara 35 farklı ülkeden katılımcının olacağını söyleyen Meral, “Fuar hepimiz için çok kıymetli. Gerek Türkiye pazarı için gerekse Türkiye pazarının Avrupa’daki yeri için. Bu bağlamda fuara 35 farklı ülkeden ziyaretçi bekliyoruz ”dedi.


FUAR ALANI KIRMIZI BEYAZ

Fuarın Cumhuriyetin 100’üncü yılına denk gelmesiyle bir takım eklemeler yapılacağını ifade eden Meral, “Katılıcımalara kıyafet kuralı vereceğiz. Kırmızı ve beyaz giyinmeye özen gösterecekler. Arzu eden herkes kırmızı beyaz giyinebilir. O da çok güzel bir hava yaratıyor. Yurt dışından gelenler de bu şekilde geliyor. Ve aynı zamanda valilikle birlikte bayrak organizasyonu yapıyoruz. Bütün katılımcılara bayrak takdim edeceğiz” diye konuştu.

Antalya Turizm Fuarı 26-27 Ekim tarihlerinde Antalya Expo Center’de gerçekleşecek.