ATAY USLU TOROSLARIN ZİRVESİNDE

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya’nın yaylalarını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya’da yaz sıcakları ile birlikte yaylaya çıkan hemşehrilerini ziyarete devam ediyor. Kemer ilçesinin Gedelme, Ovacık ve Üçoluk yaylalarında oba oba ziyaret gerçekleştiren Uslu, vatandaşlarla tarımdan ekonomiye, yaylacılıktan turizme kadar birçok konuda sohbet etti.

“YAYLACILIK BİN YILLIK YÖRÜK VE TÜRK KÜLTÜRÜDÜR”

Milletvekili Uslu ziyaretlerinde yayla kültürü hakkında bilgi verdi. Uslu, “Kemer, Akdeniz kıyısındadır ama sırtını Batı Toroslar’a dayamıştır. Toros dağları, Kemer dahil Antalyamızın kıyı ilçelerinde yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Yaz aylarında yaylaya çıkmak ve yazı yaylada geçirmek bin yıllık Yörük ve Türk kültürüdür.  Eskiden Toros dağlarının yüksekliği 1000 metreyi aşan düzlüklerinde, eriyen kar sularının oluşturduğu su kenarlarında, keçi kılından yapılmış çadırlar kurulur, bir yandan sürüler otlatılırken bir yandan da peynir ve yağ üretilir, halı ve kilim dokunurdu.  Çin belgelerinde , "Atları ve evcil hayvanları ile suları ve otları takip ederek yaşayan" millet olarak da tanımlanan Türkler, Anadolu coğrafyasında yerleşik hayata geçtikten sonra da geleneksel yaşama tarzlarını yeni ölçekleriyle yaşamaya başlamıştır” dedi.

“YAYLA KÜLTÜRÜ ANTALYA’NIN VAZGEÇİLMEZİ”

Uslu sözlerine şöyle devam etti:

“Yayla kültürü günümüzde çadırların yerini alan konutlarda serin bir hafta sonu tatili veya yaz dönemi geçirmek için sürmektedir. Çam ve sedir ağaçlarıyla kaplı ormanları, derin vadileri, bulutların içine giren zirveleri ve zirvelerden taşıp gelen akarsuları ile Toroslar, doğanın eşsiz güzelliklerini saklar. Günümüzde yaylalar, yerli halk yanında, yabancı turistlerin de uğrak yeri olmuştur. Biz de TBMM’nin ara verdiği bu dönemde hemşerilerimizi mahalle mahalle hatta hane hane ziyaret etmeye devam ediyoruz, Sohbetler ediyoruz, 2023’ü, 2053’ü 2071’i konuşuyoruz. Durmak yok, Antalya’yı karış karış gezmeye devam.”

YÖRÜKLERDEN ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Atay Uslu, vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna savaşındaki rolü ve Dünya Gıda krizini önleyen Tahıl Anlaşması olduğunu belirterek, “Yörüklerimizin her konuşmalarında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını ve dualarını gönderdiğini gördük. Torosların evlatları Yörüklerimiz, dış politikada ki bu başarı da Antalya’nın evladı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile de gurur duyuyorlar, Bakanımıza dua ve teşekkürlerini iletiyorlar” diye konuştu.

Kemer’de yapılan ziyaretlerde Milletvekili Atay Uslu’ya AK Parti Kemer İlçe başkanı İsmail Selami Minta ve teşkilat üyeleri eşlik etti.

HABER MERKEZİ