ATAY USLU MÜJDEYİ TBMM’DEN BİLDİRDİ

TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, öğretmenliği kariyer mesleği haline getireceklerini belirterek, “Meclis olarak, milletvekilleri olarak bu düzenlemenin kanunlaşması için gerekli tam desteği vereceğiz” dedi.

TBMM’de 2022 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. TBMM Genel Kurulu’nda öğretmenlik meslek kanunu hazırlıklarıyla ve milli eğitim çalışmalarıyla ilgili bir konuşma yapan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Öğretmenlik Meslek Kanunu” çalışmalarına tam destek verdiklerini ifade etti.

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Atay Uslu, konuşmasında şu hususlara değindi:

“AK parti olarak 19 yılda eğitime büyük destek verdik. Millî Eğitim Bakanlığına genel bütçede ayrılan payı, 19 yılda 30 kat arttırdık. Öğretmen sayımızı da, derslik sayımızı da, 2002 yılından bugüne iki katına çıkardık. Şimdi de ‘okul, öğrenci ve öğretmen’ ayrılmaz bir bütündür diyerek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan müjdesini verdiği güzel bir çalışma sürecine girdik.  Öğretmenlik Meslek Kanunu için adımları atıyoruz. Meclis olarak, milletvekilleri olarak bu düzenlemenin kanunlaşması için gerekli tam desteği vereceğiz”

ŞİMDİDEN HAYIRLI UĞURLU OLSUN

“Bu düzenleme ile öğretmenlik bir kariyer mesleği olarak tanımlanacak. Öğretmenlerimize yeni mali, sosyal ve özlük hakları sağlanacak. Öğretmenlerimiz arasındaki statü farkı kaldırılacak. Öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge hakkı teslim edilecek. Bu tarihi reformun tüm öğretmenlerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hem medeniyet inşa eden, hem insan yetiştiren ve hepimizin üzerinde büyük emekleri olan öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum”

HABER MERKEZİ