Atatürk Devlet'te düğüm çözülüyor

Antalyalıların merak ettiği konulardan biri olan Atatürk Devlet Hastanesi’nin akıbeti konusunda önemli açıklamalarda bulunan Antalya İl Sağlık Müdürü Evren Ekingen, hastanenin poliklinik ve acil servis olarak hastalara hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, 500 yataklı yeni bir hastanenin yapılması konusunda mutabakat aldıklarını açıkladı.

Antalyalıların merak ettiği konulardan biri olan Atatürk Devlet Hastanesi’nin akıbeti konusunda önemli açıklamalarda bulunan Ekingen, hastaneyle ilgili bakanlığın çalışma yürüttüğünü söyledi.  Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki poliklinik ve acil servisin hastalara hizmet vermeye devam edeceğini belirten Ekingen, deprem riski nedeniyle yataklı bölümün kapatılacağını ve 500 yataklı yeni bir hastane yapılacağını söyledi. Ekingen, yataklı bölümlerin yakın zamanda hizmete açılan Antalya Şehir Hastanesi’ne ve Döşemealtı’ndaki Aşır Aksu Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne aktarılacağının altını çizdi. 


Antalya İl Sağlık Müdürü Evren Ekingen tanışma ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ekingen atandığı süreçten itibaren sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. Ekingen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile bin yataklı planlanan Şehir Hastanesinin açılışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ekingen, “Bin yataklı planlanmış ancak sonrasında 1400'e en son artırılabilir mi deyip bin 500 yatağı çıkarılan bir hastanemiz var. Geldiğimizde zaten yavaş yavaş başlamıştı hasta kabulleri. 300 civarında bir yatağı vardı. Şu an 710 yatak kapasitesi var. 1 Haziran itibariyle 80 yatak daha ekleyeceğiz. Yani 800'ü bulacak. Eylül, ekime kadar biz bin yatağın üstüne çıkacağız” dedi.  


YATIRIMLARIN SON DURUMU  

Diğer sağlık yatırımlarını paylaşan Ekingen, Döşemealtı Devlet Hastanesinden sonu gelindiğini ve 140 yatak kapasitesi ile hastanenin donanımının artırılması ile binayı yapan firmanın geçici kabulünü beklediklerini kaydetti. Döşemealtı Hastanesi’nin 14-15 Temmuz’da faaliyete geçecek. Ekingen, Aksu Devlet Hastanesi 400 yatak kapasitesi ile çalışmalarının hızla ilerlediği ve 2025 Ocak sonunda hizmete açılacağının duyurdu. Konyaaltı Devlet Hastanesi 150 yatak kapasiteli olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini aktaran Ekingen, “Konyaaltı Devlet Hastanesi ile ilgili herhangi bir durma veya yatırımın pas geçilmesi diye bir şey yok” diye konuştu.

 

Ekingen, 450 yatak kapasiteli Manavgat Devlet Hastanesi inşaatında zemin iyileştirilmesi tamamlanır tamamlanmaz hızla ilerleyeceğini ifade etti. Alanya Payallar'da 200 yataklı devlet hastanesinin inşaatının sürdüğünü söyleyen Ekingen, 2025 yılında tamamlanmasını planladıklarını dile getirdi. Ekingen, halk sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi, sağlık müdürlüğü binası ve 112 istasyonu yapımına yönelik yatırımlar ile ihale aşamasındaki projeleri anlattı. 


HASTANE OLARAK KALACAK 

Atatürk Devlet Hastanesi'nin yataklı servislerinin 2002 yılından sonraki sağlıkta dönüşüm kapsamından yapılan çalışmalardan uzak olduğu dikkati çeken Evren Ekingen, hastanenin yeni ve modern görünüme kavuşması için A ve B Bloktaki yataklı servislerinin kapatılarak Şehir Hastanesi’ne ve Kepez Ruh ve Sinir Hastalıkları Aşır Hastanesi’ne aktaracağını açıkladı. Hastanenin daha hijyenik bir şekilde hizmet vermesi gerektiğini vurgulayan “Sayın Bakanımızın talimatıyla 500 yataklı yeni Atatürk Devlet Hastanesi yapılsın diye talimatın olduğu bir yer. Şehir merkezinde biz polikliniklerin kapanmasını istemiyoruz, kapatmayacağız. Poliklinik hizmetleri orada devam edecek. Acil sağlık hizmetleri birinci basamak olarak devam edecek. Ama A ve B blokta sağlık hizmetinin sunulması şu an uygun değil” diye açıkladı.