Atatürk büstüne anlamlı dokunuş

Aksu’nun Topallı Mahallesi’nde çiftçilikle geçinen Mustafa Alkan’ın Şehit Yüksel Kılınç Ortaokulu’na yaptığı anlamlı dokunuş, görenleri duygulandırdı.

Aksu ilçesinde ikamet eden Mustafa Alkan isimli çiftçi, Şehit Yüksel Kılınç Ortaokulu'na hayır amacıyla yemekhane yaptırmak üzere gittiğinde Atatürk büstünün eskimiş halini fark etti. Alkan, çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak için Atatürk büstü için de bir şeyler yapmak istediğini söyledi. Atatürk büstünü yaptıran ve daha sonra özenle silerken kameraya görüntüleri yansıyan Alkan, “Mahallemizin okulu, çocukların yemek yemesi için kapalı alan yaptıracaktık. Benim çocuklarım da o okulda okudu. Çocuklarım mezun olduktan sonra uzun bir süre gitmemiştim. Baktık Atatürk büstü eskimiş, yeniledim. Büstün montajı sonrasında tozlu olunca sildim. Atamız güzel görünsün istedim. O sırada da videoya almışlar” dedi.

Alkan, okula yaptığı katkının ötesinde, çocukların geleceği için duyduğu sorumluluğu vurgulayarak şunları ekledi: “Okul bizim değerimiz, çocuklar bizim geleceğimiz olduğu için bütün okullar bizim düsturumuzla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onun için sahipsiz kalmasın okulumuz, bir şeyler yaptıralım dedik. Bazı hayırseverlerle okulun eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz.”