'ATARSAM KAZANIRIM'

Hafta içi yaşanan istifaların ardından Antalyaspor'un Konyaspor karşısında vereceği tepkiyi tüm camia merakla bekliyordu. Transfer engeli ve yeni başkanın henüz belli olmaması, bu sezonun nasıl geçeceğiyle ilgili olarak bazı endişeleri beraberinde getirirken, Kırmızı-Beyazlılarda uzun süredir sakatlığı bulunan futbolcuların yavaş yavaş geri dönmesi en büyük umut oldu.

2018 yılına büyük borç sorunuyla başlayan ve Ali Şafak Öztürk'ün göreve gelmesiyle transferlere lisans çıkarılabilen ve sonrasında yükselişe geçen Kırmızı-Beyazlılarda, ayrılıkla birlikte futbolcular tarafından ortaya nasıl bir tutum koyulacağı asıl önem taşıyan detaydı.

Antalyaspor, maça oldukça tutuk başladı. Yaşanan istifa olayları, deplasman fobisi ya da taktik... İlk düdükle birlikte geriye yaslanan ve adeta ileri çıkmaya istek yokmuş gibi bir görüntü ortaya çıktı. Dakikalar ilerledikçe bu durumu değiştren Kırmızı-Beyazlılar, özellikle 20. dakikanın ardından oyunu rakip yarı alana yıkmayı başardı. Son haftalarda performansıyla dikkat çeken Amilton'a diğer kanattaki Gökdeniz Bayrakdar'ın eşlik etmesi ve ilk 11'deki yerine geri dönen Jahovic'in isteği de ilk yarı itibariyle her ne kadar net gol pozisyonu bulunamasa da hücum anlamında Antalyaspor'u öne çıkaran detaylar oldu.

Genel anlamda 'sıkıcı' geçen karşılaşmaya baktığımızda Antalyaspor'un oyun planı daha net ortaya çıkıyor. 6-0'lık Hatayspor yenilgisinin ardından oyun anlayışını değiştiren Ersun Yanal, 'Atarsam kazanırım' düşüncesini takıma monte etmiş. Hatayspor maçından sonra oynanan Karagümrük maçı hariç, diğer 4 karşılaşmada bu özelliği net bir şekilde gördük.

Her şeye rağmen deplasmanda alınan 1 puan bu dönemde oldukça değerli. 'Devre arası transferi' olarak sezon başında kadroya dahil edilen Serdar Gürler'in de forma giymesiyle birlikte hücumda daha etkili bir Antalyaspor izleyebiliriz. İkinci devrede göreve gelecek yeni yönetimin, ortaya koyacağı özveriyle birlikte sorunsuz bir sezon geçirilmesi camianın en büyük temennisi olacaktır.