ATANI DA TUTANI DA ZİRVEDE

Süper Lig lideri Alanyaspor, performansıyla alkış alırken hem savunmada hem de hücumda fark yaratıyor. Turuncu-Yeşillilerin kalecisi Jose Marafona ve golcüsü Davidson da Luz Pereira, ortaya koydukları istatistiklerle rakiplerinin önüne geçti

Süper Lig'de maç eksiğine rağmen zirvede yer alan Alanyaspor'da bu çıkışın sırrı atanın da tutanın da başarısında yatıyor. Transfer şampiyonu Fenerbahçe'nin averajla önünde yer alan Turuncu-Yeşillilerde kaleci Jose Marafona ve golcüsü Davidson da Luz Pereira, kendi kategorilerinde Süper Lig'de en iyi istatistiklere sahip futbolcular olarak dikkat çekiyor.

Kanatta oynamasına karşın çıktığı 7 maçta 6 kez gol sevinci yaşayan Brezilyalı futbolcu Davidson, Rizesporlu Loic Remy ile birlilte krallık yarışının ilk sırasında yer alıyor.

210 DAKİKADA 1 GOL YİYOR

Alanyaspor'un Portekizli file bekçisi Jose Marafona ise Süper Lig'in en az kalesinde gol gören ismi oldu. 7 maçta 3 kez kalesinden top çıkaran deneyimli eldiven, 4 karşılaşmada da gol izni vermedi. 630 dakika Alanyaspor kalesini koruyan 33 yaşındaki isim, 210 dakikada 1 gol gördü.

OYUNU İYİ KURUYOR

Marafona, kaledeki başarısının yanı sıra oyunu iyi kurmasıyla da dikkat çekiyor. Süper Lig'in geride kalan döneminde en çok isabetli pas atan kalecisi olan Marafona, 7 maçta 216 kez topu arkadaşlarıyla buluşturarak yüzde 86.4'lük başarı oranı yakaladı.

PORTEKİZLİLER ARASINDA ÖNE ÇIKIYOR

Jose Marafona, sadece Süper Lig'de değil, Avrupa'nın pek çok liginde forma giyen Portekizli kaleciler arasında da öne çıkıyor. 2020 yılında 8 maçta kalesini gole kapatan deneyimli eldiven, bu alanda da en başarılı 5. Portekizli kaleci durumunda. Listenin  zirvesinde 20 maçta gol yemeyen Olympiacos'un kalecisi Jose Sa yer alıyor.

KORAY GEÇGEL