ATA’YA SAYGI ‘SÖZDE’ KALDI

Manavgat ilçesindeki Şehit Halil İbrahim Mudul Kavşağı’nda bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin zarar görmüş ve bakımsız halini gören vatandaşlar, CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e ateş püskürdü.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir an olsun dillerinden düşürmeyen CHP’li belediye başkanları her geçen gün ortaya çıkan yeni skandallarıyla “sözde” Atatürk saygılarını gözler önüne seriyor.

CHP’li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,  bu kez de yönetimini üstlendiğini ilçede sosyal medya yoluyla yayılan bir video ile gündeme geldi. Vatandaşların çektiği videoda yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği, Türk turizminin temsil edildiği önemli bölgeler arasında yer alan ilçede Şehit İbrahim Mudul Kavşağı’nda yer alan Atatürk heykelinin bakımsızlıktan tanınamaz hale geldiği ve çürümeye terk edildiği görüldü.

“KÜÇÜK DİYE ELEŞTİRMİŞTİ”

Vatandaşların çektiği videoda yer alan Atatürk Heykeli eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından yapılmış, Şükrü Sözen tarafından ise boyutu nedeniyle eleştirilmişti. Sözen’in tüm bu eleştirilere rağmen kirli ve bakımsız halde bırakılmasına göz yumduğu heykelin son hali vatandaşları çileden çıkardı. Vatandaşlar görüntüleri,  “Menderes Türelin yaptığı Atatürk anıtını küçük diye eleştiren sözde Atatürkçüler, anıtı temiz tutmayı bile beceremiyor” mesajıyla yayınladı.

SKANDALLAR KAVŞAĞI

Öte yandan CHP’li Belediye Başkanı Sözen’in aynı kavşakta yaşanan başka bir sorunlar nedeniyle de eleştiri yağmuruna tutulduğu akıllara geldi. Şehit Halil İbrahim Mudul’un adını taşıyan kavşakta daha önce yön tabelalarındaki bakımsızlık dikkat çekmiş, Alanya ve Akdeniz Üniversitesine bağlı okulları gösteren yön tabelalarındaki yazılar sökülerek okunmaz hale geldiği ve küflenmeye başladığı vatandaşlarca sosyal medyada paylaşılmıştı.

Tartışma yaratan görüntülerin ardından, vatandaşların eleştirisi ve uzun uğraşları sonucu tabelalar yenilenmişti.

“ŞEHİT” YAZISI KALDIRILMIŞTI

Diğer yandan Şehit Halil İbrahim Mudul’un adının verildiği kavşakta seçim öncesi bakım çalışmaları sırasında kavşak isminde yer alan “şehit” ibaresi ortadan kaybolmuştu. 1998 yılında Şırnak’ta şehit düşen Halil İbrahim Mudul’un ismi hem doğduğu köy olan Manavgat’ın Sülek Köyü'nde bir okula ve hem de Manavgat'ta İmam Hatip Lisesi önünde bulunan kavşağa verilmişti. 2014 yerel seçimleri öncesi kavşakta yapılan düzenleme esnasında kavşağın adını gösteren 3 tabela da kaldırılmış yapılan düzenlemenin ardından “Şehit” ünvanı yazılmadan kavşak ismi yeniden yerleştirilmişti. Tepki çeken olayın ardından yapılan haberlerle, kavşaktaki tabelalar düzenlenmişti.