ATA TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi’nin ‘Ata Tohumu Projesi’ kapsamında, ürettiği tohumları öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi’nin ‘Ata Tohumu Projesi’ kapsamında, ürettiği tohumları öğrencilerle birlikte toprakla buluşturdu.
Anadolu topraklarında yetiştirilen ürünlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi, öğrencilerinin ‘Ata Tohumu Projesi’ kapsamında geleneksel tarım yöntemleri kullanılarak okul bahçesindeki ekimden elde edilen tohumlar Dokuma Botanik Park’a ekildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mehmet Ötgen, proje sorumlusu Biyoloji Öğretmeni Selda Gülen ve öğrenciler, ata tohumlarını toprakla buluşturdu.
ULUSAL BİR PROJEYE
Yeni nesle çok güvendiklerini belirten Tütüncü, “Onlar çok güçlü geliyorlar. Çok parlak fikirlerle yanımıza geliyorlar. Biz de onların parlak fikirlerini şehre ait projelere dönüştürmeye çalışıyoruz. İşte onlardan birisi de bu projemizdi. ‘Ata tohumunu çoğaltalım, onun üretimini arttıralım ve ata tohumuyla sağlıklı beslenmeye, geleneksel tarıma farklı bir bakış açısı kazandıralım.’ dediler. Okul müdürümüzde konuyu bizimle paylaştı. Bu projeyi arkadaşlarımla birlikte büyütme talimatı verdim. Arkadaşlarımız belediyemizin bütün imkânlarını bir araya getirdiler. Şimdi bunu önce şehir düzeyinde, sonra da ulusal düzeyde bir projeye dönüştürmek için müthiş bir heyecanla yola çıktık. Bugün ilk gün Heyecanımız zirvede gençlere çok güveniyorum. Onları çok seviyorum. Her şeyden önemlisi onların pırıl pırıl dimalarından, onların akıllarından, düşüncelerinden süzülüp gelen yenilikler şehri de güzelleştiriyor, kalplerimizi de güzelleştiriyor” diye konuştu.
“KIŞ SEBZELERİ EKİLDİ”
“Uzunca bir yolculuk başlıyor.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Bugün kış sebzelerinin ata tohumlarını toprakla buluşturduk. Onlar önce fide olacak, sonra onlara güzel güzel bakacağız, ürünler elde edeceğiz. Bu heyecanı en güzel şekilde yaşadıktan sonra, bu heyecanı başka bir şeye dönüştüreceğiz. Ata tohumu ile elde edilen tarım ürünlerinin artık yaygınlaşmasını sağlayacağız. Buna yönelik önemli bir adım attık. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
İHA
Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Antalya’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği lüks araç, park halindeki araç ve 6 motosiklete çarptı. Kaza sonrası araçtan inen sürücü ve beraberindekiler, rahat tavırlarıyla verdikleri hasarı kontrol ederek olay yerinden uzaklaştı.
Eski Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, CHP’li Belediye Başkanı İlkay Akça’nın koltuğunda geçirdiği 1 yılı, adeta bir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından, Antalya beklenen yağmura teslim oldu.
Yurdun birçok yerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken Antalya’da da Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde hava, parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Antalya’nın Kaş ilçesinde D400 kara yoluna düşen kaya parçaları, ekipler tarafından temizlendi.
Antalya’nın Akseki ilçesinde yüzlerce kenenin yapıştığı yılkı atı için yetkililerle iletişime geçildi, ancak Akseki Belediyesi veteriner olmadığı gerekçesiyle yardım sağlayamadı.
Polonya Enter Havayolları’na ait, İsrailli 180 yolcunun bulunduğu uçak, teknik arıza nedeniyle Antalya Havalimanı’na iniş yaptı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ramazan Bayramı’nda görev yapan kamu personeline ziyarette bulundu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz