AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER

Önce kayyum olarak atandı. 2016 yılında ise seçilerek başkan oldu. İlk işi kurumun piyasaya olan borçlarını yapılandırmak oldu. Kuruma modern tarım ve iş makileri alarak öze dönüş hamlesiyle teknolojik devrim yaptı. Çünkü günümüzde üretimin adeta ana kaynağı haline geldi teknoloji.

***

Öyle ki iş gücü bile ikinci hatta üçüncü plana geriledi. Artık dünyanın birçok ülkesindeki tarımsal faaliyetlerde dronlar, otomatik yönlendirme sistemlerine sahip gelişmiş traktörler ve tarım araçları gibi pek çok olağanüstü teknolojiye sahip iş makineleri ve bilgisayarlar kullanılır hale geldi.

***

Yani geleneksel tarımın yerini artık modernize edilmiş ve akıllı tarım alıyor.  Sadece teknolojinin akıllı olması yeterli mi peki? Elbette değil… Aynı zamanda hem toplumları sevk ve idare edenler hem de oturdukları koltukların hakkını verebilenlerin de akıllı olması, daha doğrusu aklını kullanması gerekir.

***

Tıpkı Mustafa Yavuz gibi…

***

Evet; Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz’dan bahsediyorum. Yavuz yaptığı akıllı hamleler ile sadece pamuk alıp işleyen kurumu toprakta üretilen her alana yöneltmiş durumda. Kurum akıllı sistemlerin aklı yöneticiler sayesinde donatılması ile birlikte ve kurulan devasa tesislerle mısır silajında bölgenin lideri olmuş durumda. Buğday ve susam alımları da yaparak piyasanın fiyat belirleyicisi haline gelmiş artık Antbirlik.

***

Her yıl milyonlarca lira elektrik parası ödeyen kuruma, 30 bin metrekare alan üzerine kurulan Güneş Enerji Sistemi ile yılda 5 megavatlık elektrik üreterek elektrik tüketimini de bedavaya getirmiş.

***

5 üniteli meyve suyu fabrikası, büyükbaş, küçükbaş hayvanlar için yem fabrikası gibi birçok proje. Zeytinyağını Antbirlik adıyla markalaştırıp Türkiye piyasasına girdi.

Tüm bunların yanında kurumun adıyla anılan pamukta ise her yıl en yüksek fiyatı çiftçiye vererek hem üretimi teşvik ediyor hem de ettiği karı yine üreticiye kar payı olarak dağıtıyor. 

***

Daha ne olsun değil mi? Helal olsun demek lazım böyle yöneticilere. Sadece helal olsun demekle kalmayıp aynı zamanda bu tür yöneticilere hem sahip çıkmak hem de Allah sayınızı arttırsın demek gerek.

***

Çünkü atalarımızın da dediği gibi At sahibine göre kişner! Kurumlardan başarı bekleniyorsa o başarı da akıllı yöneticiler sayesinde gelir.

Tıpkı Yavuz örneğinde olduğu gibi…