AT İZİ İT İZİNE KARIŞIRKEN RÜZGAR GÜLÜ OLANLAR!

Büyüklerimiz bize FELAKETLER olduğu zaman veya AHLAKİ görmedikleri olayları karşısında, “AHİR ZAMANDAYIZ” derdi. Hakikaten öyle bir zamana geldik.

Bir tarafta ASRIN FELAKETİ olan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve 50 bine yakın can kaybının yaşandığı deprem, diğer yanda ise SEL FELAKETİ!

Daha bir iki yıl öncesi yaşanan KORONAVİRÜS belasının etkileri devam ederken. Bunların hepsi AHİR ZAMAN belirtisi. Bir de buna seçim sürecinde yaşananlar eklendi!

Bizim bildiğimiz MERTLİK MEYDANI siyaset. Ama nerede? Günümüzde oldu FIRILDAKLIK yani RÜZGAR GÜLÜ MEYDANI. Mertlik gitti geldi fırıldaklık.

Çocukluk dönemimde çok sevdiğim oyuncak olan FIRILDAK şimdi adı değişti oldu RÜZGAR GÜLÜ oldu. Bizim oyuncak YENİ MODEL SİYASETÇİNİN adı.

Hatta biz o dönemlerde YAMUK YUMUK hareket eden, ÖZÜ SÖZÜNE uymayan kişilere FIRILDAK derdik. Nereden bilebilirdik ki yıllar sonra siyasette kullanılacağını bu terimin.

Vay be ne hallere gelmişiz. O güzelim oyuncağın adının, TEK AYAK üstünde 40 YALAN söyleyen, menfaatleri için DÖNEKLİĞİ alışkanlık haline getirenlere söyleneceğini.

Ülkemizde her geçen gün yeni bir siyasi MANEVRAYA ve OMURGASIZLIĞA şahit olmaya başladık. Öyle bir hale geldik ki AT İZİ İT İZİNE karışmış durumda.

Bir dönem bazı davalardan yargılananlar CHP’den milletvekili oldu. Sonra istifa edip başka bir partiye, oradan da istifa edip bir başka partiye geçmiş. Şimdi yeni bir partiden aday olmuş.

Bu tiplere, RÜZGAR GÜLLERİNE kim nasıl güvenecek ki? Ben böyle bir hız görmedim. Sanırım girdiği partilerden bu RÜZGAR GÜLLERİ sonunda genel başkanlık isteyecek!

Kusura bakmayın ama böyle bir SİYASİ KARİYERE sahip olan adama güvenip nasıl oylarımızı verelim soruyorum size? Aday olacaksan öncelikle KENDİN olacaksın!

Aday olmak için KENDİN olmak yeterli mi peki? Yetmez. BEYEFENDİ olacaksın, VEFALI olacaksın, içinde ALLAH korkusu olacak. Nezaket ve zarafet ise mutlaka olmalı.

Lafın kısası ADAM GİBİ ADAM olacaksın. FIRILDAK olmayacaksın, RÜZGAR GÜLÜ gibi fır dönmeyeceksin. OYNAK rollerini silip atacaksın. Velhasıl yola öyle çıkacaksın.

Peki bu özelliklere uymayan kimler var? Say say bitmez. Örnek mi vereyim? Kimse alınmasın ama! Eski AK Partili Serik Belediye Başkanı yeni İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. RAMAZAN ÇALIK!

Başka? Son dönemin en gözde RÜZGAR GÜLÜ olan biri daha var. CHP’den siyasete başlayıp AK Parti’den meclis üyesi olan bir isim EŞREF URAL.

Seçildiği partisinden istifa edip ağır hakaretler ederek ayrıldığı CHP’ye geçmek isteyince kabul görmeyince GELECEK Partisi’nde karar kılan EŞREF URAL.

Bugünlerde son partisinin Burdur İl Başkanı iken MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI olmuştu. Sanırım kendisini eleştirince çok rahatsız olmuş. O da TEHDİT dili kullanmayı tercih etmiş.

Yahu; sana hakaret etmedik ki! Sen ne yaptın ise onu yazdık. Seçilsen de seçil mesende RÜZGAR GÜLÜ gibi siyaset yapmaya devam ettiğin müddetçe seni eleştireceğim. Senin gibi TEHDİT ile falan işim olmaz.

Aslında yazılacak bir isim daha var arşivlerimizde. Bir dönem CHP’li Konyaaltı Belediyesi’nin BANKAMATİK çalışanı olan ARİF KOCABIYIK. o da RÜZGAR GÜLÜ olmuş.

İLAVE TV adında PROVOKATİF yayınlar ile ALGI OPERASYONLARI yapıyordu zat-ı muhterem. Şimdilerde İYİ Parti’den aday adayı olmuş. Hepsi pastadan pay kapma derdinde.

Ne olursanız olun KIBLENİZİ değiştirmeyin. Dünyadan göçtüğünüzde arkanızdan “FIRILDAKTI” yerine “İYİ ADAMDI” desinler. Bırakacağınız MİRAS bu olmalı.

BİZİMKİLERE ÖRNEK

Bazı Türk SANATÇILARI tenzih ederim amma bazıları var ki OTURDUKLARI yerden AHKAM kesiyor. Özellikle ASRIN FELAKETİ depremde çoğunun yaptığına şahit olduk.

Bir elleri YAĞDA bir ELDE BALDA. Felaket bölgesine gitmemişler, gidenlerde SELFİ çektirmiş sadece. Sonra “Şöyleydi, böyleydi, şunun yapmadınız bunu yapmadınız” dediler.

Ama ünlü İtalyan oyuncu MİCHELE MORRONE, kız arkadaşı MOARA SORİO ile birlikte sessiz sedasız HATAY'a gidip depremden etkilenen ÇOCUKLARLA çadırlarda hasbihal etti.

Mütevazi ve yardımsever birisi olan MORRONE, “Çocuklar için biraz yemek, su, elbise ve oyuncak getirdik. Kötü anıları unutturmak için vakit geçireceğiz" demiş. 

Yetmemiş, "Buradaki insanların hala desteğe ihtiyacı var. Yarın veya gelecekte değil, hemen şimdi destek olmalıyız" paylaşımını yapıp, birileri gibi AHKAM kesmemiş, ÖRNEK olmuş.

Sanırım ne demek istediğim anlaşıldı değil mi?

KIVIRMAYIN ARKADAŞ

Deprem nedeniyle düzenlenen ‘TÜRKİYE TEK YÜREK’ kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon liranın 74 milyar 200 milyon lirasının yatırıldığı ortaya çıkmıştı.

Sonra, “Yanlışlıkla eski parayı telaffuz etmişim”, “Ani ödemem çıktı, ödeyemiyorum” gibi bahanelere sığınmış zavallılar. KIVIRMANIN anlamı yok, TAAHHÜDÜNÜZÜ var beyler.

Bu AYIP taahhütte bulunanların yüzüne çarpılmalı. İFŞA edileceği açıklanınca bazılarının paçası tutuşmuş ve rakam bir günde 82 MİLYAR 454 MİLYONA çıkmış.

Hadi canlarım benim; HİÇ KIVIRMAYIN yatırın şu paraları. Vallahi İSİM İSİM bende açıklarım, sonra sokağa çıkacak YÜZÜNÜZ kalmaz!