Assombalonga’ya yazar

Sezona transferlerin de geç gelmesiyle birlikte potansiyelinin çok uzağında başlayan, ancak sonrasında aldığı 2 galibiyetle silkelenen Antalyaspor ile çıktığı son 21 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen, son olarak da Manchester United’ı deplasmanda devirerek sükse yapan Galatasaray’ın randevusu, şüphesiz ki haftanın en dikkat çeken karşılaşması oldu.

Özellikle bu sezonun en iyi istatistiğine sahip Fenerbahçe’ye 2 gol atabilen tek takım olan Antalyaspor’un Galatasaray karşısında ne yapacağı oldukça merak konusuydu.

Şu çok açık ki önemli bir rotasyon yapması beklenen Okan Buruk’un United kadrosundan sadece 3 değişikliğe gidebilmesi de Antalyaspor’u ne kadar önemsediğinin göstergesi oldu.

Galip gelinen son iki maçın kadrosundan tek değişikliğe giden Nuri Şahin, mecburen Sam Larsson’un yerine Zymer Bytyqi’yi sahaya sürdü.

‘Kazanan takım bozulmaz’ anlayışından mı, yoksa ‘Benim ideal kadrom budur’ düşüncesinden midir bilinmez, Nuri Şahin son 3 haftada bu anlamda ciddi bir istikrarı oturttu.

Maç başlangıcında da ne Galatasaray’ın güçlü bir hücumu ne de Antalyaspor’un korkak futbolu söz konusuydu. Kırmızı-Beyazlılar, tam da olması gerektiği gibi ev sahibi olmanın öz güveniyle geri adım atmadan mücadeleye başladı.

Özellikle Jehezkel’in kanadı olan sağ tarafta oldukça etkili olan Antalyaspor, aynı bölgede görev yapan Zaha’yı da deyim yerindeyse sahadan sildi. Henüz maç temposunu yakalayamayan Ndombele’nin görev aldığı orta sahada da Erdal Rakip ve Seric’le üstünlüğünü sağlayan Antalyaspor karşısında Galatasaray’ın şapkadan tavşan çıkaracak Icardi’nin ayağına işi bıraktı. Arjantinli’nin aradığı da ikinci yarının hemen başında yaşandı. O dakikaya kadar maçın en net pozisyonuna giren Icardi’nin kafa vuruşunu muhteşem çıkaran Helton Leite, takımı adına skoru tutan isim oldu.

Dakikalar 56’yı gösterdiğinde ilk yarıda Galatasaray ceza alanında Jehezkel’in yer kaldığı pozisyonun benzerinde bu kez Sarı-Kırmızılılar lehine tehlikeli bölgeden faul kararı veren Zorbay Küçük, golün ilk sinyalini verdi. Icardi’nin şutu kornere çelinirken, kullanılan atış sonrası skor Galatasaray’ın lehine döndü.

Kırmızı-Beyazlılar, hak ettiği 1 puana da 78’de çok yaklaştı. Bu sezonun en çok eleştirilen transferi olan Assombalonga kendisini başlattığı atakta Safouri’nin ‘al da at’ dediği pozisyonda boş kale yerine dışarı atarken, umutlar da bir anda yok oldu. Bugüne kadar yapılan bütün eleştirileri kaydedeceği beraberlik golüyle unutturabilecek Assombalonga, hem bu fırsatı tepti hem de ayağa kadar gelen 1 puanı reddetti. 87’de gelen Icardi golü de maçı bitiren detay oldu.

Her ne kadar kaybedilse de bu sezonun ‘uçan kaçan’ takımları Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı ortaya koyulan futbol, sınıfı geçti. Her iki maç için de ‘isim kazandı’ desek, çok da abartmış olmayız. Görülen o ki Antalyaspor, Adana Demirspor ile birlikte bu ligin karşılaşılmak istenilmeyen Anadolu kulüpleri arasındaki yerini alacak.