ASSOMBALONGA GERÇEKLERİ

Antalyaspor'da yılan hikayesine dönen forvet transferinde henüz mutlu sona ulaşılamadı. Britt Assombalonga'yla 2 ay süren görüşmelerin ardından imza aşamasına gelen Kırmızı-Beyazlılar, Adana Demirspor'un teklifinin 400 bin Euro gerisinde kalarak transferi bitiremedi.

Antalyaspor, yeni sezon öncesi iddialı bir forvet transferi yapmak için yoğun mesai harcarken, henüz somut bir adım atamadı. Lukas Podolski ile yollarını ayıran Gustavo Blanco ve Dever Orgill'e de kulüp bulmasını isteyen Akrep, son olarak Britt Assombalonga'yı elinden kaçırdı. Mali anlamda güçsüz kalan Antalyaspor, Demokratik Kongolu futbolcuyu Adana Demirspor'a kaptırırken, görüşmelerin detaylarına Lider Gazete ulaştı.

400 BİN EURO FAZLA VERDİ

Mustafa Yılmaz'ın başkan olduğu dönemde temaslara başlanan ve yaklaşık 2 ay süren görüşmelerin ardından transferi son aşamaya getirilen Assombalonga'nın imzası maddi engele takıldı. İlk etapta yıllık 850 bin Euro teklif edilen başarılı oyuncuyla daha sonra 950 bin Euro maaş karşılığında söz kesen Antalyaspor, Adana Demirspor'un son bir hamlesiyle devre dışı kaldı. Süper Lig'in yeni ekibi, golcü futbolcuya yıllık 1 milyon 350 bin Euro teklif ederek transferi tamamladı.

ÇIKAN HABERLER İŞLERİ DEĞİŞTİRDİ

Antalyaspor'un geçtiğimiz hafta başında imza aşamasına getirdiği Assombalonga'nın rotasının Adana'ya dönmesinde basında çıkan haberlerin etkili olduğu ifade edildi. Antalyaspor'un anlaşmak üzere olduğu bilgisini alan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, çıkan haberlerden 2 gün sonra İstanbul'da futbolcunun menajeriyle kurmaylarını bir araya getirerek fiyatı yukarı çekti. Antalyaspor'dan istediği rakamı da yükselten golcü futbolcu, Kırmızı-Beyazlılardan beklediği yanıtı alamayınca Adana Demirspor'un yolunu tuttu.