ASKON’DAN YARDIM ÇAĞRISI

Manavgat’ta meydana gelen feci yangın 5. gününde kontrol altına alınamadı. Bölgeye ve mağdur olan vatandaşlara birçok kurum ve kuruluş yardımlarda bulundu. ASKON, afet bölgesine itfaiye aracı bağışında bulundu.

Manavgat’ta 5 gündür devam eden yangın halen kontrol altına alınamadı. Türkiye’nin dört bir yanından yangın bölgesine yardımlar gelmeye devam ediyor. Birçok kurum, kuruluş, dernek ve sivil toplum kuruluşları (STK) mağdur olan vatandaşlara desteklerini esirgemiyor. Antalya Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan, “Herkes elini taşın altına sokmalı. Burada bir insanlık dramı yaşanıyor. Hükümetimiz seferber olmuş durumda. Biz de vatandaşlar olarak üstümüze düşen sorumluğun bilincinde olmalıyız” dedi. Öte yandan ASKON, yangının söndürülmesi için de çalışmalarını sürdürdü. Yangın bölgesinde kullanılmak üzere bir itfaiye aracı yardımında bulunuldu.

DESTEK ÇAĞRISI

Başkan Urfan, “Halkı teşvik etmemiz gerekiyor. Her şeyi devletten beklemeyelim. Devlet zaten elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor, fakat bizler de azda olsa yardımlarda bulunalım” dedi. Vatandaşların böyle büyük olaylarda ve afetlerde birlik olması gerektiğini belirten, Başkan Urfan, devletle yan yana, birlik olunması yönünde çağrıda bulundu. Urfan, bağışlanan itfaiye aracının son damlasına kadar yangın söndürme noktalarında kullanılmasını istedi. Başkan Urfan, vatandaşların yardım konusunda bilinçlenmeye ve az çok demeden yardım yapılmasına davet etti.