ASKON’DA YENİDEN ‘AYDIN’ DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşen Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) 12’nci Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Orhan Aydın yeniden seçildi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) 12’nci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla Çırağan Sarayı’nda düzenlenen kurulda, ASKON Genel Başkanı tekrardan Orhan Aydın oldu.

ERDOĞAN’DAN TEBRİK

Genel kurulun ülkeye, millete ve iş dünyasına hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli kalkınmanın güçlü adı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ASKON’u, kurulduğu günden bu yana yakından izlediğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye çapındaki 8 bin üyesi, 10 milyar doların üzerinde ihracata sahip 20 bini aşkın işletmesi ve 1 milyondan fazla istihdamıyla ülkenin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri haline gelen ASKON’un mensuplarını tebrik etti.

“GELECEĞE TAŞIMAKTADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orhan Aydın’ın başkanlığında yeniden oluşan yönetim kuruluna Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ederek, “Kazanırken hakkı ve hakkaniyeti gözetme anlayışıyla çalışan, üreten iş insanlarımız tarafından kurulup büyütülen ASKON, son dönemde de bu ilkeli tavrıyla farkını ortaya koymuştur. Konumu, bereketi, potansiyeli, medeniyetler inşa eden siyasi, ekonomik ve sosyal iklimiyle her dönem insanlığın gözdesi olan Anadolu, ASKON gibi sivil yapılar vasıtasıyla bu vasıflarını geleceğe taşımaktadır. Bunun için Anadolu aslanları kavramını önemli görüyorum. Kuruluşundan itibaren derneğimizin yönetiminde ve bünyesinde hizmet eden, yürütülen çalışmalara katkı sağlayan herkese ülkem ve milletim adına şükranlarımız sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da her hayırlı faaliyetinizde, gayretinizde sizlerin yanında olmayı sürdüreceğim” diye konuştu.

“KARARLI BİR TUTUM”

Yeniden Başkan seçilen Orhan Aydın ise, “Sayın Cumhurbaşkanım, ASKON olarak sevdalısı olduğumuz Anadolu’nun sanayi merkezi haline gelebileceğini, dünyanın tüm ülkelerine ihracat yapabileceğimizi, istersek neleri başarabileceğimizi bizlere gösterdiniz. Bir duruşu olmalı insanın, Bir bakışı, bir anlayışı, bir aşkı, bir davası olmalı. Biz de ASKON ailesi olarak diyoruz ki; Bir duruşunuz var dünyaya bedel. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bizler de ASKON olarak, özellikle ekonomi alanında yaşanan son olumlu gelişmelerden sonra indirim seferberliğini ilk başlatan kurum olduk. Tüm teşkilatımızla birlikte süratle dövizden kaynaklı fiyat düşüşlerini sağlamaları açısından kararlı bir tutum sergiledik” ifadelerini kullandı.

“ÜRETMEYE, GELİŞTİRMEYE DEVAM”

ASKON’un milli kalkınmanın güçlü adı olduğunu belirten Başkan Aydın, “Şu cümle artık bizim bir vazgeçilmezimizdir: “ASKON Milli Kalkınmanın güçlü adıdır.” Gerçekleştirdiğimiz 12’nci Olağan Genel Kurulu’muzda üyelerimizin teveccühü ile seçilen yeni yönetim kurulu üyelerimizle birlikte sizlerin belirlemiş olduğu vizyon doğrultusunda ve şahsi menfaatlerin umumi menfaatlerin asla önüne geçmeyeceği çalışmalarımızı yeni dönemde de aralıksız sürdüreceğiz. Türkiye’nin en güçlü STK’larından biri olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Dün olduğu gibi yarın da mücadele etmeye, üretmeye ve geliştirmeye de devam edeceğiz” dedi

HABER MERKEZİ